Αναλύσεις

Juncker: "Δεν ανησυχώ για την αποχώρηση και άλλων χωρών από την ΕΕ"

Juncker:
Οπως τόνισε ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το παράδειγμα της Βρετανίας θα κάνει τις υπόλοιπες χώρες-μέλη να αντιληφθούν ότι δεν αξίζει τον κόπο να φύγουν και "θα αγαπήσουν ξανά η μία την άλλη"
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Jean-Claude Juncker δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και άλλες χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βρετανία, καθώς όπως είπε, "με το Brexit θα διαπιστώσουν ότι αυτό δεν είναι μια καλή επιλογή".
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag», το παράδειγμα της Βρετανίας θα κάνει τους πάντες να αντιληφθούν ότι δεν αξίζει τον κόπο να φύγουν.
«Αντιθέτως, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη θα αγαπήσουν ξανά η μία την άλλη και θα ανανεώσουν τους όρκους τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη Μ.Βρετανία,  ο Juncker είπε ότι θα πρέπει να συνηθίσει το γεγονός ότι θα αντιμετωπίζεται σαν να μην είναι μέλος της ΕΕ. «Η μισοσυμμετοχή και η επιλεκτική εφαρμογή των κανόνων δεν είναι εφικτές. Στην Ευρώπη είτε τρως αυτό που σερβίρεται στο τραπέζι είτε δεν κάθεσαι στο τραπέζι», πρόσθεσε.
Ο Juncker σημείωσε επίσης ότι στο μέλλον θα ενταχθούν στην ΕΕ και άλλες χώρες, κάτι όμως που δεν αναμένεται να γίνει μέχρι να λήξει η θητεία του, το 2019, επειδή καμία από τις υποψήφιες δεν πληροί ακόμη τους όρους.  
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε επίησης πως αναμένει την συνάντηση με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε την Τρίτη και πρόσθεσε: «Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ιαπωνία φέτος».   


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης