Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Συνεχίζουν να μειώνονται τα αποθέματα αργού πετρελαίου

ΗΠΑ: Συνεχίζουν να μειώνονται τα αποθέματα αργού πετρελαίου
Αυτή η εβδομάδα είναι η τέταρτη σερί που καταγράφονται μειωμένα αποθέματα αργού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του API
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν εκ νέου αυτή την εβδομάδα, αυτή τη φορά κατά 3,9 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API).

Σύμφωνα με το Oil Price, η πραγματικότητα απείχε πολύ από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν αύξηση των αποθεμάτων κατά 700.000 βαρέλια.

Για την προηγούμενη εβδομάδα, το API ανέφερε μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 4,44 εκατομμύρια βαρέλια.

Αυτή η εβδομάδα είναι η τέταρτη σερί που καταγράφονται μειωμένα αποθέματα αργού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του API, με τη συνολική απώλεια να ανέρχεται στα 19,4 εκατ. βαρέλια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τη Δευτέρα (22/7), το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DoE) ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) αυξήθηκαν κατά 0,7 εκατομμύρια βαρέλια στις 19 Ιουλίου.

Τα αποθέματα ανέρχονται πλέον σε 374,4 εκατομμύρια βαρέλια - το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2022, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερα από τα 656 εκατομμύρια τον Ιούνιο του 2020.

Μειωμένα και τα αποθέματα βενζίνης

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν επίσης αυτή την εβδομάδα, κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια, αντισταθμίζοντας και με το παραπάνω την αύξηση κατά 365.000 βαρέλια της προηγούμενης εβδομάδας.

Από την περασμένη εβδομάδα, τα αποθέματα βενζίνης βρίσκονται ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο πενταετίας για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων συρρικνώθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, έναντι της αύξησης κατά 4,92 εκατ. της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα αποστάγματα ήταν περίπου 7% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Μαΐου Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης