Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Τους την είπε η Morgan Stanley -Στόχος 29 ευρώ για τη ΜΟΗ (OW)

Τους την είπε η Morgan Stanley -Στόχος 29 ευρώ για τη ΜΟΗ (OW)
Το θέμα της φορολόγησης των διυλιστηρίων με το 33% αλλά και των ηλεκτροπαραγωγών τονίζει στην ανάλυσή της με την οποία ξεκινά την κάλυψη Motor Oil και HELLENiQ Energy η Morgan Stanley και το θεωρεί ρίσκο όσον αφορά τις επενδυτικές κινήσεις.

Ανεξάρτητα από αυτό που έχει επισημάνει το WEN, η τιμή-στόχος που προσδιορίζει για τη Motor Oil ανέρχεται στα 29 ευρώ, με σύσταση overweight, στοιχείο που δείχνει και το σημαντικό upside που έχει ο όμιλος εισάγει από την κεφαλαιοποίηση και το καταγράφει ήδη στην χρηματιστηριακή αγορά.

Σύμφωνα με την αναφορά της ανάλυσης, η πρόσφατη διόρθωση της μετοχής αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο εισόδου σε αυτήν, καθώς εκτιμάται ότι ο όμιλος είναι από τους ποιοτικούς παίκτες του τομέα με ένα management που έχει αποδεδειγμένο track record. Προβλέπεται ότι θα μπορέσει να έχει μερισματική απόδοση της τάξης του 7%.

Παράλληλα, για την HELLENiQ Energy (ΕΛΠΕ) δίνει στόχο τα 8 ευρώ όπου και εκεί μετά την αποκοπή του μερίσματος η μετοχή δείχνει να ανακάμπτει. Η Morgan Stnaley αναφέρει ότι η εμπορευσιμότητα έχει βελτιωθε΄ισημαντικά μετά το λαψεμεντ ου έγινε τον Δεκέμβριο του 2023, από την άλλη πλευρά οι αρνητικές ταμειακές ροές για την περίοδο 2024-2025 και τα χαμηλά μερίσματα, είναι οι λόγοι για τους οποίους η σύσταση είναι equal weight.

Μικρή ανάκαμψη για το πετρέλαιο σήμερα μετά την πτώση των τελευταίων ημερών. Και οι δυο μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο λόγω κερδοφορίας, ανάπτυξης των εταιρειών αλλά και πορείας αναδιάρθρωσης μετοχικού σχήματος της δεύτερης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης