Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα των εκλογών

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την κούρσα των εκλογών
«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως Πρόεδρός σας», έγραψε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X
Ήταν θέμα χρόνου η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν ότι θα αποσύρονταν από την κούρσα των εκλογών στις ΗΠΑ, η οποία έγινε πριν από λίγη ώρα.

Ο νυν πρόεδρος της χώρας δήλωσε σήμερα (21/7)  ότι θα εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα του 2024, σε μια άνευ προηγουμένου για τα αμερικανικά χρονικά κίνηση, ενδίδοντας, όπως όλα δείχνουν στις πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων που ασκήθηκαν από το εσωτερικό των Δημοκρατικών και μερίδα των υποστηρικτών του.
 
«Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως Πρόεδρός σας», έγραψε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.
 
«Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να επιδιώξω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματέγραψε ο Μπάιντεν.
 
«Θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου».

Η απόφαση του προέδρου ανακοινώνεται λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών. Θέτει επίσης εξαιρετικά ερωτήματα και προκλήσεις για το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο τώρα πρέπει να δώσει μάχη για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους για να ξκαναπάρει την προεδρία των ΗΠΑ.
 
Ο επόμενος υποψήφιος θα πρέπει να ανταγωνιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ και τον γερουσιαστή Τζέι ντι Βανς, να κερδίσει χρηματοδότες, αντιπροσώπους και άλλους συμμάχους και ταυτόχρονα να πείσει τους αμερικανούς ψηφοφόρους για την ικανότητά του να αναλάβει το ανώτατο αξίωμα.
 
Φαίνεται και προφανώς είναι δύσκολο στοίχημα, ωστόσο, όλο και περισσότεροι κορυφαίοι Δημοκρατικοί κατέστησαν σαφές τις τελευταίες εβδομάδες ότι το προτιμούν, από το να φτάσουν στις κάλπες με υποψήφιο τον Τζο Μπάιντεν.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης