Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση  0,7 % για τον S&P, 1,2% energy sector για τον  και 0,8% για τον Nasdaq  

Wall Street: Πτώση  0,7 % για τον S&P, 1,2% energy sector για τον  και 0,8% για τον Nasdaq   

377 μονάδες έχασε ο Dow

 

 Υποχώρηση στη Wall Street την Παρασκευή, καθώς η αγορά έκλεισε την εβδομάδα που χαρακτηρίσθηκε από την την στροφή από τις μεγάλες τεχνολογικές  μετοχές υπέρ μικρότερων ονομάτων.

 Ο Dow Jones έχασε 377 μονάδες ή 0,93% στις 40.287 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,71% στις 5.505 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,29% στις 70651 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,81%  στις 17.726 μονάδες. 

 
Οι κινήσεις της Παρασκευής σηματοδοτούν άλλη μια μέρα πτώσης, με τον Russell 2000 επίσης να υποχωρεί. Ωστόσο, μια στροφή προς τα ονόματα που θεωρούνται  οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι των μειώσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως η μικρή κεφαλαιοποίηση, εξακολουθεί να φαίνεται να είναι το θέμα της εβδομάδας.

 Ο S&P 500 υποχώρησε 2%, τη χειρότερη εβδομάδα από τον Απρίλιο. Ο Nasdaq έχασε περισσότερο από 3%, θέτοντας σε κίνδυνο ένα σερί κερδών έξι εβδομάδων. Από την άλλη πλευρά, ο Dow είναι περίπου 0,6% υψηλότερος, ενώ ο Russell 2000 με εστίαση στη μικρή κεφαλαιοποίηση έχει αναρριχηθεί σχεδόν 2%.

 «Η χρηματιστηριακή αγορά βιώνει μια πολύ καθυστερημένη εναλλαγή», δήλωσε ο Glen Smith, επικεφαλής επενδύσεων στην GDS Wealth Management. «Οι επενδυτές παίρνουν χρήματα από μεγάλες μετοχές τεχνολογίας που έχουν τόσο καλή απόδοση και μεταφέρουν αυτά τα χρήματα σε άλλους τομείς της αγοράς».

 Αυτή η απόκλιση ενθάρρυνε ορισμένους επαγγελματίες της Wall Street, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι το ράλι της αγοράς εξαρτιόταν υπερβολικά από μια χούφτα τεράστιων μετοχών τεχνολογίας. 

Εν τω μεταξύ, η αυξανόμενη αισιοδοξία σχετικά με τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed ενίσχυσε μικρότερες  μετοχές και πιο κυκλικά προσανατολισμένα ονόματα.

Η απομάκρυνση από τους δικαιούχους τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εξηγήσει την υποαπόδοση του Nasdaq αυτή την εβδομάδα. Ομοίως, ο τομέας της πληροφορικής οδήγησε τον ευρύ S&P 500 χαμηλότερα με πτώση 5,1%.

Η CrowdStrike υποχώρησε περισσότερο από 11% μετά από ένα μεγάλο μπλακ - άουτ της τεχνολογίας των πληροφοριών που επηρέασε τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο Nasdaq δήλωσαν ότι οι συναλλαγές δεν επηρεάσθηκαν.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης