Ενέργεια

Μειωμένες 4,6% οι εισαγωγές LNG της Κίνας τον Ιούνιο

Μειωμένες 4,6% οι εισαγωγές LNG της Κίνας τον Ιούνιο
Οι εισαγωγές αερίου από αγωγούς της Κίνας αυξήθηκαν κατά 8,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο σε 4,80 εκατομμύρια τόνους
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, ανέφερε μείωση των εισαγωγών LNG τον Ιούνιο, σημειώνοντας την πρώτη μηνιαία πτώση φέτος, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το LNG Prime, τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων δείχνουν ότι η χώρα έλαβε 5,62 εκατομμύρια τόνους κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, η Κίνα εισήγαγε 38 εκατομμύρια τόνους καυσίμου, καταγράφοντας αύξηση 13,9% σε ετήσια βάση.

Το ποσό αυτό συγκρίνεται με τους 39,78 εκατομμύρια τόνους που εισήγαγε η ασιατική χώρα κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2021, το οποίο ήταν έτος ρεκόρ για τις εισαγωγές LNG της Κίνας με 78,93 εκατομμύρια τόνους.

Η αύξηση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας επιβραδύνθηκε τον Μάιο και η χώρα έλαβε 6,57 εκατομμύρια τόνους, αυξημένους κατά 3,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας παρέλαβαν 7,25 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, καταγράφοντας αύξηση κατά 22,9% σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 15,2% σε 5,95 εκατομμύρια τόνους, τον Μάρτιο οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 25,1% σε 6,65 εκατομμύρια τόνους, ενώ τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 31,5% σε 6,22 εκατομμύρια τόνους, όπως έδειξαν προηγουμένως τα τελωνειακά στοιχεία.

Αυξημένες οι εισαγωγές αερίου από αγωγούς

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του αερίου αγωγών, κατά τον τελευταίο μήνα ανήλθαν σε περίπου 10,42 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση μόλις 0,4% σε σύγκριση με περίπου 10,38 εκατομμύρια τόνους τον Ιούνιο του 2023.

Οι εισαγωγές αερίου από αγωγούς της Κίνας αυξήθηκαν κατά 8,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο σε 4,80 εκατομμύρια τόνους.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εισαγωγές LNG της Κίνας το 2023 μειώθηκαν σε σύγκριση με το ρεκόρ του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης