Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον S&P και τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,7% για τον S&P και τον Nasdaq

500 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να μειώνουν τις θέσεις τους σε ονόματα υψηλής τεχνολογίας, ενώ αποκομίζουν κέρδη από τις πρόσφατες τοποθετήσεις σε άλλες μετοχές .

Ο Dow Jones υποχώρησε 533 μονάδες ή 1,29% στις 40.664 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,78% στις 5.544 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,32% στις 715,67 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,7% στις 17.871 μονάδες.

Η Πέμπτη έφερε περισσότερο ντάμπινγκ στα παιχνίδια τεχνολογίας, ένα μοτίβο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες καθώς η αυξανόμενη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από την Federal Reserve ενίσχυσε την αισιοδοξία στην ευρύτερη αγορά. Από την άλλη πλευρά, αυτός ο ενθουσιασμός βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις και τις πιο κυκλικές ονομασίες, οι οποίες θεωρούνται μεγαλύτεροι δικαιούχοι του χαμηλότερου κόστους δανεισμού.

Αυτή η απομάκρυνση από την τεχνολογία έφτασε στο αποκορύφωμα την Τετάρτη, όταν ο Nasdaq υποχώρησε 2,8% στη χειρότερη μέρα του από τον Δεκέμβριο του 2022. Η Τετάρτη σηματοδότησε επίσης την πρώτη συνεδρίαση από το 2001 όπου ο Nasdaq σημείωσε απώλειες που ξεπέρασε το 2,5%, ενώ ο Dow κατέγραψε κέρδος.

Αλλά το sell-off της Πέμπτης φάνηκε ευρύτερο. Όλοι εκτός από έναν από τους 11 τομείς που περιλαμβάνουν τον S&P 500 διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα, ενώ περισσότερα από δύο στα τρία μέλη του Dow κατέγραψαν απώλειες. Ακόμη και η μικρή κεφαλαιοποίηση επικεντρώθηκε στο Russell 2000 που υποχώρησε περισσότερο από 2%.

Παρά την πτώση της Πέμπτης, ο Russell 2000 εκτινάχθηκε 7% τις τελευταίες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 4% την ίδια περίοδο, υπογραμμίζοντας το μεγαλύτερο θέμα των traders που ξεφεύγουν από την τεχνολογία.

Με τις κινήσεις της Πέμπτης, ο Dow ήταν ο μόνος από τους τρεις κύριους δείκτες σε εβδομαδιαία βάση με άνοδο άνω του 1%. Επιπλέον, ο Russell 2000 έχει σημειώσει πτώση 2% την εβδομάδα.

Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει περίπου 1,2% από την αρχή της εβδομάδας, ενώ ο Nasdaq έχει υποχωρήσει σχεδόν 3% εν μέσω του τεχνολογικού sell-off.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης