Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ανάρτηση της Αλ. Σδούκου για την έκτακτη εισφορά στους ηλεκτροπαραγωγούς

Η Ανάρτηση της Αλ. Σδούκου για την έκτακτη εισφορά στους ηλεκτροπαραγωγούς
Το ακριβές ύψος της επιδότησης θα ανακοινωθεί στις αρχές του Αυγούστου, αφού ανακοινωθούν οι τιμές προμήθειας για τον μήνα αυτό
Ανάρτηση στο Facebook έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στη χονδρική ρεύματος η υφυπουργός Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια σε σχέση με τα όσα γράφονται για τη διακύμανση των τιμών της ενέργειας.

Αναλυτικά η ανάρτηση

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω και σήμερα μια θεμελιώδη παραδοχή, σε μια προσπάθεια να περιορίσω την παραφιλολογία που γεννάται αναφορικά με τη διακύμανση των τιμών ενέργειας και τις αυξήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα.

Δε μπορεί να υπάρξει κρατικό μονοπώλιο και κρατικά ρυθμιζόμενες τιμές στον τομέα της  ενέργειας, όπως τονίσαμε εμφατικά στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό ΠΕΝ Θεόδωρο Σκυλακάκη. Αυτό που κάνουμε, όμως, ως πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ με κατεύθυνση του Πρωθυπουργού είναι να επαγρυπνούμε, να παρεμβαίνουμε δραστικά και να παίρνουμε έκτακτα μέτρα όταν και όπου χρειάζεται. Και σε αυτή την περίπτωση, όπου υφίσταται τις τελευταίες ημέρες μια περιφερειακή στρέβλωση των διασυνδεδεμένων  αγορών ηλεκτρικής ενέργειας  της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ως Κυβέρνηση χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία,  για να  στηρίξουμε τους καταναλωτές και πρωτίστως τους ευάλωτους.

Επιδοτούμε, λοιπόν, σε όλα τα κυμαινόμενα οικιακά τιμολόγια (πράσινα και κίτρινα) οριζοντίως την κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης για τον επόμενο μήνα. Επιδοτούμε ακόμη περισσότερο τα κοινωνικά τιμολόγια, ως οφείλουμε να πράξουμε.

Το ακριβές ύψος της επιδότησης θα ανακοινωθεί στις αρχές του Αυγούστου, αφού ανακοινωθούν οι τιμές προμήθειας για τον μήνα αυτό. Τα χρήματα των επιδοτήσεων θα τα εξασφαλίσουμε από την επιβολή έκτακτης εισφοράς στους Παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, μέτρο που θα ισχύσει για τουλάχιστον δύο μήνες, με πρώτο μήνα αναφοράς τον Ιούλιο.

Παράλληλα, θα φέρουμε για ψήφιση άμεσα το άρθρο της πρόσφατης Οδηγίας για την υιοθέτηση μηχανισμού διαχείρισης ευρωπαϊκων και περιφερειακών κρίσεων τιμών ηλεκτρισμού, αλλά και με επιπρόσθετες προβλέψεις για πιο άμεση αντιμετώπιση αντίστοιχων ενδημικών κρίσεων. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι εδώ για να συνδράμουν πρωτίστως τους πολίτες.

Αυτός είναι ο κύριος ρόλος μας και αυτόν υπηρετούμε σε κάθε περίπτωση και με κάθε μέσο που διαθέτουμε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης