Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βρετανία: Η καύση φυσικού αερίου στο χαμηλότερο τριμηνιαίο επίπεδο της 20ετίας

Βρετανία: Η καύση φυσικού αερίου στο χαμηλότερο τριμηνιαίο επίπεδο της 20ετίας
Συνολικά, η βρετανική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε σε 54,6 TWh, επίπεδο εξαιρετικά χαμηλό
Η βρετανική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου υποχώρησε στο χαμηλότερο τριμηνιαίο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών στις 13,4 TWh κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, ενώ το ίδιο διάστημα η ηλιακή παραγωγή έφτασε στο υψηλότερο τριμηνιαίο επίπεδο της 20ετίας, σύμφωνα με την Montel Analytics.

Η ηλεκτροπαραγωγή με καύση φυσικού αερίου κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν μειωμένη κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ήταν αποτέλεσμα των υψηλότερων επιπέδων καθαρών εισαγωγών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Από την άλλη, η ηλιακή παραγωγή, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε σε 5,1 TWh.

«Η ηλιακή παραγωγή αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με το β' τρίμηνο πέρυσι, το οποίο είναι μεν χαμηλότερο από την προηγούμενη ετήσια αύξηση στο β' τρίμηνο του 2023, αλλά αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο κάποιων αρκετά ζεστών καιρικών συνθηκών», δήλωσε ο Phil Hewitt, διευθυντής της Montel Analytics.

Πέφτει η ζήτηση

Η εγχώρια ζήτηση ήταν κατά μέσο όρο περίπου στα 23,5 GW το δεύτερο τρίμηνο, χαμηλότερη από οποιοδήποτε δεύτερο τρίμηνο από το 2020, το οποίο είδε «ασυνήθιστα» χαμηλή ζήτηση λόγω των αποκλεισμών του Covid.

Συνολικά, η βρετανική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε σε 54,6 TWh, το χαμηλότερο τριμηνιαίο σύνολο από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 και μειωμένη κατά 17% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν σχεδόν το 50% του ενεργειακού μείγματος το β' τρίμηνο του 2024, με την αιολική παραγωγή να συνεισφέρει 17,2 TWh, τη βιομάζα 6,8 TWh και την υδροηλεκτρική ενέργεια 1,1 TWh.

Πτώση και για την καύση άνθρακα -Σε άνοδο οι εισαγωγές ενέργειας

Η παραγωγή με καύση άνθρακα μειώθηκε επίσης σε 0,3 TWh από 1 TWh το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι καθαρές εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από διασυνδέσεις ανήλθαν σε 9,2 TWh, από 7,4 TWh πριν από ένα χρόνο.

Η Γαλλία ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας προς τη Βρετανία, συνεισφέροντας 6,39 TWh, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία με 2,46 TWh.

Οι καθαρές εισαγωγές στη Βρετανία μέσω του Viking Link ισχύος 1,4 GW μειώθηκαν περισσότερο από 50% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας τις 0,57 TWh, λόγω παρατεταμένων περιόδων υψηλής αιολικής παραγωγής στη Βρετανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης