Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Η Καρδιά στο black out της 21ης Ιουνίου σύμφωνα με τον ACER

Η Καρδιά στο black out της 21ης Ιουνίου σύμφωνα με τον ACER

To ράλι τιμών στην ανατολική και νότια Ευρώπη που ξεκινάει από την Ουγγαρία και καταλήγει έως την Ελλάδα, προκαλεί αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι βιομηχανικοί σύνδεσμοι χωρών της περιοχής ετοιμάζουν επιστολή προς την Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού με αίτημα τη διερεύνηση των αιτιών της κατάστασης.

Παράλληλα ο Ευρωπαίος Ρυθμιστής (ΑCER) και ο ENTSO-E, o φορέας που εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Διαχειριστές, διερευνούν το black out, που είχε σημειωθεί στα Βαλκάνια στις 21 Ιουνίου.
Θεωρείται ένα συμβάν σταθμός στο οποίο εμπλέκεται και το ελληνικό δίκτυο αφού σύμφωνα με τον ACER ξεκίνησε στις 12:09 ώρα κεντρικής Ευρώπης (CET) στην γραμμή μεταφοράς 400 KV Ribarevine-Podgorica 2 στο Μαυροβούνιο και στη συνέχεια, στις 12:22 CET σημειώθηκε βραχυκύκλωμα στη γραμμή 400 KV Zemblak Αλβανίας -Καρδιάς Ελλάδας. Αυτό το δεύτερο βραχυκύκλωμα σύμφωνα πάντα με τον ACER οδήγησε στο black out.

Το κατά πόσο σχετίζεται το συμβάν της 21ης Ιουνίου με την τρέχουσα κατάσταση στα δίκτυα αλλά και στις χονδρικές τιμές της ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη είναι υπό διερεύνηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης