Ενέργεια

O Biden σχεδιάζει να αυξήσει τις περιοχές που βρίσκονται σε προστασία από γεωτρήσεις στην Αλάσκα

O Biden σχεδιάζει να αυξήσει τις περιοχές που βρίσκονται σε προστασία από γεωτρήσεις στην Αλάσκα
Η πολιτεία της Αλάσκας είχε υποβάλε ι μήνυση αμφισβητώντας τους νέους ομοσπονδιακούς κανονισμούς που επιβλήθηκαν για τη μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση Biden μελετά το ενδεχόμενο να προσθέσει περισσότερες περιοχές για προστασία από γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Εθνικό Απόθεμα Πετρελαίου της Αλάσκας, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Γραφείο Διαχείρισης Γης του υπουργείου Εσωτερικών.
Το BLM θα σχολιάσει δημόσια εάν θα ενημερώσει τις προστατευόμενες περιοχές στη Δυτική Αρκτική, συμπεριλαμβανομένου του εάν θα δημιουργηθούν νέες προστατευόμενες περιοχές και θα τροποποιηθούν τα υπάρχοντα όρια του NPR-A.

"Με το ταχέως μεταβαλλόμενο κλίμα, οι Ειδικές Περιοχές είναι ολοένα και πιο κρίσιμες για τη μετακίνηση καριμπού και την υγεία των κοπαδιών, καθώς και για άλλα άγρια ​​ζώα, αποδημητικά πτηνά και ιθαγενή φυτά", δήλωσε η διευθύντρια της BLM Tracy Stone-Manning. Θέλουμε να βεβαιωθείτε ότι διαχειριζόμαστε τις σημαντικές αξίες των πόρων της δυτικής Αρκτικής με τους σωστούς τρόπους και τα σωστά μέρη».
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η πολιτεία της Αλάσκας υπέβαλε μήνυση αμφισβητώντας τους νέους ομοσπονδιακούς κανονισμούς που επιβλήθηκαν για τη μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο NPR-A τον Απρίλιο.

Οι κανονισμοί είχαν εμποδίσει την ανάπτυξη στο 40% του NPR-A για την προστασία των βιότοπων της άγριας ζωής και του τρόπου ζωής των αυτόχθονων κοινοτήτων, αλλά δεν επηρέασαν τις υπάρχουσες λειτουργίες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το NPR-A είναι μια περιοχή 23 εκατομμυρίων στρεμμάτων στο North Slope της πολιτείας που είναι η μεγαλύτερη έκταση αδιατάρακτη δημόσιας γης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης