Ενέργεια

Oι τυφώνες ενισχύουν τις τιμές του πετρελαίου

Oι τυφώνες ενισχύουν τις τιμές του πετρελαίου

Μεγάλες ρωσικές εταιρείες θα μειώσουν απότομα τις εξαγωγές αργού - Οι αναφορές Reuters και Bloomberg

Παρά τη χθεσινή πτώση (4/7) στα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), οι τιμές του αργού πετρελαίου επρόκειτο να κλείσουν την εβδομάδα με νέα άνοδο, επεκτείνοντας το τελευταίο ανοδικό σερί τους σε έναν ολόκληρο μήνα.

Το πετρέλαιο βρίσκεται τώρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο με το αργό Brent να προσθέτει περίπου 9% τις τελευταίες 4 εβδομάδες, σύμφωνα με το Reuters, και το West Texas Intermediate να αυξάνεται κατά 10 δολάρια το βαρέλι κατά την περίοδο αυτή.

Το Reuters επικαλείται ανάλυση της ANZ σύμφωνα με την οποία «Το κλίμα της αγοράς υποστηρίχθηκε αυτή την εβδομάδα από ισχυρούς δείκτες κινητικότητας και από την εντεινόμενη γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή», έγραψαν σε σημείωμα νωρίτερα σήμερα, όπως το.

«Υπάρχουν πολλά υποσχόμενα σημάδια σταδιακής αύξησης των καλοκαιρινών ταξιδιών, ενισχύοντας τη ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ», δήλωσε στο Bloomberg η Priyanka Sachdeva (ανώτερη αναλύτρια αγοράς στη Phillip Nova).

Σημείωσε επίσης ότι «οι εντάσεις δείχνουν ελάχιστα σημάδια αποκλιμάκωσης», στη Μέση Ανατολή, διατηρώντας την πολεμική πριμοδότηση για το πετρέλαιο.


Η επίδραση των τυφώνων

Νωρίτερα την εβδομάδα υπήρχε επίσης ένα προσωρινό premium για την εποχή των τυφώνων που επηρέασε τις τιμές καθώς ο τυφώνας Beryl διέσχιζε την Καραϊβική.

Όμως καθώς η καταιγίδα εξασθενούσε, το ίδιο έκανε και το premium.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ωστόσο, ο φόβος μιας πιο ενεργής από ό,τι συνήθως εποχής τυφώνων στον Κόλπο του Μεξικού θα μπορούσε να συνεχίσει να υποστηρίζει τις τιμές τις επόμενες εβδομάδες.

Σε περαιτέρω υποστήριξη για τις τιμές του πετρελαίου, τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία από τις Ηνωμένες Πολιτείες υποδηλώνουν ότι η Fed ενδέχεται να επιταχύνει την απόφασή της να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μετά την αύξηση τόσο των αιτήσεων για πρώτη φορά ανεργίας όσο και των συνολικών αριθμών ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.


Lukoil και Rosneft θα μειώσουν απότομα τις εξαγωγές αργού

Σε περαιτέρω ανοδικές ειδήσεις, υπήρξαν αναφορές ότι οι ρωσικές μεγάλες εταιρείες Lukoil και Rosneft θα μειώσουν απότομα τις εξαγωγές αργού αυτόν τον μήνα μετά το τέλος της περιόδου συντήρησης των διυλιστηρίων.

Το Reuters επικαλέστηκε δύο ανώνυμες πηγές που ανέφεραν ότι οι συνδυασμένες φορτώσεις των δύο εταιρειών στο λιμάνι Novorosiisk της Μαύρης Θάλασσας τον Ιούλιο αναμένεται να είναι 220.000 bpd χαμηλότερες από ό,τι ήταν τον Ιούνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης