Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έφοδος της Ισπανικής Επιτροπής Αγορών σε γραφεία της Naturgy λόγω παραβιάσεων ανταγωνισμού

Έφοδος της Ισπανικής Επιτροπής Αγορών σε γραφεία της Naturgy λόγω παραβιάσεων ανταγωνισμού

Σε 24 μήνες τα αποτελέσματα της έρευνας - Το 2023 είχε επιβληθεί πρόστιμο 6 εκατ. ευρώ στην ενεργειακή εταιρεία για χειραγώγηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας   

Η ισπανική Naturgy (εταιρεία κοινής ωφελείας φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Ισπανία), έχει τεθεί υπό έρευνα σχετικά με πιθανές αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, όπως ανακοίνωσε η CNMC στις 19/6.

H Ισπανική Εθνική Επιτροπή Αγορών και Ανταγωνισμού (CNMC) πραγματοποίησε έφοδο σε δύο γραφεία της Naturgy στο πλαίσιο της έρευνας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

H αρμόδια Επιτροπή θα εξετάσει εάν η μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας Naturgy UFD «παρείχε προνομιακή και μεροληπτική μεταχείριση σε περιστατικά και καταγγελίες που υποβλήθηκαν από χονδρεμπόρους το 2021 και το 2022 σε βάρος άλλων ανεξάρτητων», ανέφερε η δήλωση.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται εντός 24 μηνών, ανέφερε.

Η UFD συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς στις συναλλαγές της με τους χονδρεμπόρους χωρίς να ευνοεί κανέναν, δήλωσε εκπρόσωπος της Naturgy, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με τη ρυθμιστική αρχή κατά τη διάρκεια της έρευνας.

H CNMC επέβαλε στη Naturgy πρόστιμο 6 εκατομμυρίων ευρώ (6,45 εκατομμύρια δολάρια) τον Ιούλιο του 2023 για χειραγώγηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας σε συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς το 2019-2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης