Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Aυξημένες οι εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας τον Μάιο

Aυξημένες οι εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας τον Μάιο
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας αυξήθηκαν κατά 5,6% σε ετήσια βάση σε 4,87 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα
Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας αυξήθηκαν τον Μάιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Με βάση το LNG Prime, οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της χώρας αυξήθηκαν κατά 5,6% σε ετήσια βάση σε 4,87 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο μήνα.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν έτσι σε σύγκριση με τους 5,28 εκατ. τόνους τον Απρίλιο, που σημείωσαν αύξηση 16,7% σε ετήσια βάση.

Επίσης, οι εισαγωγές τον Μάιο μειώθηκαν σε σύγκριση με τους 5,55 εκατομμύρια τόνους τον Μάρτιο, τους 6,02 εκατομμύρια τόνους τον Φεβρουάριο και τους 6,1 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια του διαστήματος από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι τον Μάρτιο του 2024, οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 8% σε 64,8 εκατομμύρια τόνους, ενώ οι εισαγωγές άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν κατά 13,4% σε 98,1 εκατομμύρια τόνους.

Μειωμένες και οι εισαγωγές άνθρακα

Οι εισαγωγές άνθρακα της Ιαπωνίας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκαν τον Μάιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Πιο αναλυτικά, μειώθηκαν κατά 1,5% σε 6,09 εκατ. τόνους και η Ιαπωνία πλήρωσε περίπου 0,92 δισ. δολάρια για τις εισαγωγές αυτές, μείωση 28,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Αύξηση του λογαριασμού εισαγωγών LNG

Ο λογαριασμός εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου του Μαΐου, ύψους περίπου 2,84 δισ. δολαρίων, αυξήθηκε κατά 9,1% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Την περασμένη εβδομάδα, η κρατική εταιρεία Japan Oil, Gas and Metals National Corp (JOGMEC) δημοσίευσε τις μηνιαίες τιμές spot LNG για παράδοση στην Ιαπωνία τον Μάιο.

Η μέση τιμή των φορτίων spot LNG για παράδοση στην Ιαπωνία με συμβόλαιο τον Μάιο του 2024 και προγραμματισμένη παράδοση από τον μήνα αυτό και μετά (τιμή βάσει συμβολαίου) ήταν 9,9 δολ/MMBtu, ανέφερε η JOGMEC στην προκαταρκτική της έκθεση.

Η μέση τιμή των φορτίων spot LNG που παραδόθηκαν στην Ιαπωνία εντός του Μαΐου 2024, ανεξάρτητα από τον μήνα κατά τον οποίο συνήφθησαν τα συμβόλαια (τιμή βάσει άφιξης) ήταν 9,5 δολ/MMBtu.

Επίσης, τα επιβεβαιωμένα στοιχεία για τον Απρίλιο του 2024 δεν άλλαξαν σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία, με την τιμή βάσει συμβολαίου στα 9,6 δολ/MMBtu και την τιμή βάσει άφιξης στα 9,6 δολ/MMBtu, δήλωσε η JOGMEC.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης