Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Oι κυρώσεις των G7 κατά της Ρωσίας σε ενέργεια και μέταλλα (Bloomberg)

Oι κυρώσεις των G7 κατά της Ρωσίας σε ενέργεια και μέταλλα (Bloomberg)
Οι G7 θα λάβουν νέα μέτρα για την καταπολέμηση της αξιοποίησης από τη Ρωσία παραπλανητικών εναλλακτικών ναυτιλιακών πρακτικών για την παράκαμψη των δυτικών κυρώσεων
Οι ηγέτες των G7 οι οποίοι συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία, δεσμεύονται σύμφωνα με το Bloomberg να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αυστηροποιώντας το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, «στραγγαλίζοντας» τα μελλοντικά ενεργειακά σχέδια του Κρεμλίνου και μειώνοντας συνολικά τα έσοδα της Μόσχας από τον τομέα των μετάλλων.

«Θα συνεχίσουμε να ασκούμε σημαντική πίεση στα έσοδα της Ρωσίας από την ενέργεια και άλλα εμπορεύματα», αναφέρουν στην πρώτη δήλωσή τους οι «ισχυροί 7», ενώ μέσα στη μέρα θα ακολουθήσει κι άλλη, επίσημη ανακοίνωση.

Υπεθυμίζεται πως το πλαφόν που έχουν ορίσει οι G7 για το ρωσικό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή απαγορεύει στους δυτικούς πλοιοκτήτες, ασφαλιστές και μεσάζοντες να παρέχουν πλοία και υπηρεσίες για φορτία των οποίων η τιμή υπερβαίνει τα όρια.

Ενώ οι περιορισμοί έχουν οδηγήσει σε απόρριψη των δυτικών ασφαλίσεων και στην ανάγκη για εναλλακτικές λύσεις, η Μόσχα μπόρεσε να αποφύγει τις περισσότερες από τις κυρώσεις με τη δημιουργία ενός στόλου δεξαμενόπλοιων που στρέφονται σε μη δυτικούς παρόχους υπηρεσιών για να παραδώσει τα βαρέλια της σε νέες αγορές όπως η Ινδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ άρχισαν πρόσφατα να επιβάλουν κυρώσεις και στα πλοία εκείνα που εμπλέκονται σε αυτές τις μεταφορές.

Οι G7 θα λάβουν νέα μέτρα για την καταπολέμηση της αξιοποίησης από τη Ρωσία παραπλανητικών εναλλακτικών ναυτιλιακών πρακτικών για την παράκαμψη των δυτικών κυρώσεων μέσω του σκιώδους στόλου της, αναφέρεται στη δήλωση.

Εμπόδια και στα μελλοντικά ενεργειακά έργα

Οι ηγέτες των G7 θα δεσμευτούν όπως όλα δείχνουν να παρεμποδίσουν «την ανάπτυξη μελλοντικών ενεργειακών έργων και να διαταράξουν την πρόσβαση στα αγαθά και τις υπηρεσίες από τις οποίες εξαρτώνται αυτά τα έργα» και να συνεχίσουν να μειώνουν τα έσοδα της Ρωσίας από τα μέταλλα.

Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής των G7 αυτή την εβδομάδα στην Πούλια της νότιας Ιταλίας βρέθηκε ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, με την ομάδα να συμφωνεί σε ένα σχέδιο δανεισμού ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία για να υποστηριχθεί η ανοικοδόμηση της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης