Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Aramco και NextDecade υπέγραψαν συμφωνία για προμήθεια LNG

Aramco και NextDecade υπέγραψαν συμφωνία για προμήθεια LNG
Η ΝextDecade θα προμηθεύει την Aramco με 1,2 εκατ. τόνους LNG κάθε χρόνο
Μη δεσμευτική συμφωνία 20ετούς διάρκειας υπέγραψαν οι NextDecade και Saudi Aramco, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θα προμηθεύει τη δεύτερη με 1,2 εκατ. τόνους LNG κάθε χρόνο.

Με βάση το Reuters, η συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο που ο σαουδαραβικός κολοσσός στοχεύει στην ισχυροποίηση της θέσης του στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά 50% έως το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τους όρους του deal, το LNG θα προμηθεύεται από την τέταρτη μονάδα υγροποίησης στην εγκατάσταση Rio Grande LNG της NextDecade στο Τέξας.

Η Aramco και η NextDecade δήλωσαν ότι βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μιας δεσμευτικής συμφωνίας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ με την επιφύλαξη μιας θετικής τελικής επενδυτικής απόφασης για το Train 4, την οποία η NextDecade δήλωσε ότι αναμένει το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Μάιο, η Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) δήλωσε ότι είχε αποκτήσει ποσοστό 11,7% στη φάση 1 του έργου LNG της NextDecade, το οποίο περιελάμβανε τις τρεις πρώτες σειρές υγροποίησης, και συμφώνησε σε μια 20ετή συμφωνία προμήθειας για την τέταρτη σειρά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης