Ενέργεια

Global New: Η Αλμπέρτα κλείνει το «Καναδικό Ενεργειακό Κέντρο» μετά από 5 χρόνια

Global New: Η Αλμπέρτα κλείνει το «Καναδικό Ενεργειακό Κέντρο» μετά από 5 χρόνια

Θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των αντιλήψεων για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η κυβέρνηση της Αλμπέρτα έκλεισε τη λεγόμενη αίθουσα ενεργειακού πολέμου (επίσημα γνωστή ως «Καναδικό Ενεργειακό Κέντρο»), 5 χρόνια αφότου διατύπωσε την ιδέα για πρώτη φορά.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, θα ενσωματώσουμε την εντολή της CEC στις Διακυβερνητικές Σχέσεις (IGR).

Πόροι όπως τα περιουσιακά στοιχεία της CEC, η πνευματική ιδιοκτησία και οι ερευνητές θα υποστηρίζουν τώρα το IGR προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα αυτό το σημαντικό έργο», ανέφερε η κυβέρνηση της Αλμπέρτα σύμφωνα με το Global News (τμήμα ειδήσεων και επίκαιρων υποθέσεων του Καναδικού Παγκόσμιου Τηλεοπτικού Δικτύου)

Η ιδέα του Καναδικού Ενεργειακού Κέντρου συνελήφθη το 2019 από τη συντηρητική κυβέρνηση της επαρχίας πετρελαίου σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της κρίσιμης βιομηχανίας.

«Για πάρα πολύ καιρό, η φήμη του ενεργειακού τομέα της Αλμπέρτα έχει πληγεί από μια δόλια εκστρατεία για την στεριά της πετρελαϊκής άμμου.

Το Καναδικό Ενεργειακό Κέντρο θα επικεντρωθεί στη βελτίωση των αντιλήψεων για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Το κέντρο θα εφαρμόσει μια βασισμένη στα γεγονότα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τον κλάδο μας».», δήλωσε τότε η Sonya Savage (Υπουργός Ενέργειας της Αλμπέρτα).

Η έκθεση Global News αναφέρει ότι το «Ενεργειακό Πολεμικό Δωμάτιο (Energy War Room) είχε προϋπολογισμό περίπου 16 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημοσιονομική περίοδο 2021/22 τον οποίο χρησιμοποίησε για διαφημιστικές καμπάνιες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Λεπτομέρειες σχετικά με το αποτέλεσμα αυτών των καμπανιών δεν ήταν διαθέσιμες.


Πρόταση για απαγόρευση διαφήμισης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα φέτος ένα μέλος του καναδικού κοινοβουλίου πρότεινε ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε τη διαφήμιση για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο βουλευτής Charlie Angus, ισχυρίστηκε ότι η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στους ανθρώπους από το κάπνισμα, επομένως ακολουθώντας τη λογική που απαγόρευε τη διαφήμιση του καπνού, η ίδια μεταχείριση θα πρέπει να εφαρμόζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

«Η Big Oil βασιζόταν πάντα στον οδηγό καθυστέρησης και παραπληροφόρησης της Big Tobacco και έτσι για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την τεράστια απειλή για την ανθρώπινη υγεία, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πολλές από τις στρατηγικές που τελικά κατέλυσαν την Big Tobacco», δήλωσε ο Angus νωρίτερα φέτος.

Οι υπόλοιποι νομοθετικοί εκπρόσωποι του Καναδά, φαίνεται να έχουν επιφυλάξεις για ένα τέτοιο νομοσχέδιο, ιδίως μέλη του ίδιου τμήματος με το Angus (NDP) από πετρελαιοπαραγωγικές επαρχίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης