Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κίνα: Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου τον Μάιο

Κίνα: Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές φυσικού αερίου τον Μάιο
Η χώρα πλήρωσε περίπου 5,42 δισ. δολάρια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα
Οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του αερίου αγωγών και του LNG, αυξήθηκαν σημαντικά τον Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, οι εισαγωγές φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα ανήλθαν σε περίπου 11,33 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σύγκριση με περίπου 10,64 εκατομμύρια τόνους τον Μάιο του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

Η Κίνα πλήρωσε περίπου 5,42 δισ. δολάρια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Κίνας έφθασαν τα 54,27 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 17,4% σε ετήσια βάση.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο πλήρωσε περίπου 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια για εισαγωγές φυσικού αερίου την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, λιγότερα κατά 0,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Για τις εισαγωγές LNG

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Μάιο, ωστόσο οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 22,7% σε 25,91 εκατ. τόνους τον Ιανουάριο-Απρίλιο.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, οι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας πήραν 7,25 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, αυξημένους κατά 22,9% σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 15,2% σε 5,95 εκατομμύρια τόνους, ενώ τον Μάρτιο οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 25,1% σε 6,65 εκατομμύρια τόνους, όπως έδειξαν προηγουμένως τα τελωνειακά στοιχεία.

Τον Απρίλιο, η χώρα έλαβε 6,22 εκατ. τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, αυξημένες κατά 31,5% σε ετήσια βάση.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 12,6% το 2023 και η χώρα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η χώρα έλαβε περίπου 71,32 εκατομμύρια τόνους κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου πέρυσι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης