Τελευταία Νέα

Η ΕΕ ενέκρινε επιδοτήσεις για ΑΠΕ ύψους 35,3 δισ. ευρώ στην Ιταλία

Η ΕΕ ενέκρινε επιδοτήσεις για ΑΠΕ ύψους 35,3 δισ. ευρώ στην Ιταλία

Θα διαρκέσουν έως το τέλος του 2028 και θα υποστηρίξουν την κατασκευή νέων μονάδων που λειτουργούν με καινοτόμες τεχνολογίες

 

Σχετικά Άρθρα

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα ιταλικό πρόγραμμα κρατικής βοήθειας ύψους 35,3 δισεκατομμυρίων ευρώ  τα επόμενα 20 χρόνια για να στηρίξει την αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΕ.

Η βοήθεια θα χρηματοδοτηθεί μέσω εισφοράς που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και καταβάλλεται από τους καταναλωτές, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα θα βοηθήσει την Ιταλία να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

 Οι επιδοτήσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το τέλος του 2028, θα υποστηρίξουν την κατασκευή νέων μονάδων που λειτουργούν με καινοτόμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της γεωθερμικής ενέργειας, της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας καθώς και του βιοαερίου και της βιομάζας.

Τα εργοστάσια αναμένεται να προσθέσουν συνολικά σχεδόν 4,9 γιγαβάτ (GW) ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο ιταλικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.

«Σύμφωνα με το καθεστώς, η ενίσχυση θα έχει τη μορφή αμφίδρομης σύμβασης για τη διαφορά για κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται και τροφοδοτείται στο δίκτυο και θα καταβάλλεται για διάρκεια ίση με την ωφέλιμη ζωή των σταθμών». ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΕΕ.

 Τα έργα θα επιλεγούν μέσω μιας διαφανούς και αμερόληπτης διαδικασίας υποβολής προσφορών, όπου οι δικαιούχοι θα υποβάλουν προσφορά για το τιμολόγιο κινήτρων - την τιμή εξάσκησης - που απαιτείται για την εκτέλεση κάθε μεμονωμένου έργου.

Η Ιταλία πέρυσι ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη λόγω του υψηλότερου από το μέσο κόστος ενέργειας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης