Ενέργεια

O E.Μυτιληναίος φέρνει τον όμιλο στη νέα εποχή - Κομβική η αυριανή γενική συνέλευση

O E.Μυτιληναίος φέρνει τον όμιλο στη νέα εποχή - Κομβική η αυριανή γενική συνέλευση
Η επόμενη ημέρα για τον κραταιό όμιλο ξεκινά από αύριο
Σχετικά Άρθρα
Τη νέα εποχή για τον κραταιό όμιλο Μυτιληναίου θα σηματοδοτήσει η αυριανή (4/6)  γενική συνέλευση με κεντρικό στόχο την διασφάλιση των προϋποθέσεων για την εισαγωγή στον FTSE - 100 του Λονδίνου. Ένα από τα βασικά θέματα θα είναι η αλλαγή της επωνυμίας, ώστε ο όμιλος να μπορέσει να αποκτήσει μεγαλύτερη διεθνή αναγωρισιμότητα και να ξεφύγει από το παραδοσιακό οικογενειακό brand ενόψει και της διεθνοποίησης. Καμία άλλωστε από τις μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στο εξωτερικό δεν έχει κρατήσει το όνομα του βασικού μετόχου της και δημιουργού της.

Παράλληλα η εταιρία ετοιμάζεται για ένα εμπλουτισμένο επενδυτικό πλάνο με στόχο την περαιτέρω διεύρυνηση των δραστηριοτήτων της, καθώς η παρουσία της έχει εδραιωθεί σε νέες μεγάλες αγορές όπως ο Καναδάς και η Ιταλία, ενώ η βιομηχανική δραστηριότητα που προχωρά εντυπωσιακά για το αλουμίνιο και την αλουμίνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει και νέες κατευθύνσεις στις εξορύξεις με τομείς όπως το γάλλιο αλλά και οι νέες δραστηριότητες της Γκάνας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν επίσης τα όσα θα πει ο πρόεδρος για την πορεία του φυσικού αερίου και την ενεργειακή αγορά, όπου ειδικά στις ΑΠΕ έχουμε σημαντικές διαφοροποιήσεις τους τελευταίους μήνες με εναλλαγές, όπου ένας καθετοποιημένος όμιλος με την τεχνογνωσία του Μυτιληναίου θα δώσει κατευθύνσεις σημαντικού ειδικού βάρους.

Παράλληλα θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για τα μερίσματα, η διατηρισιμότητα των οποίων αποτελεί ένα νέο θέλγητρο για τους μετόχους. Τα πλάνα για τις επενδύσεις έχουν σαν στόχο να ανεβάσουν σημαντικά την κεφαλαιοποίηση αξιοποιώντας την επόμενη χρονιά την είσοδο στον FTSE -100.

Όλα αυτά οδηγούν σε μια κομβική γενική συνέλευση, που θα φέρουν τον όμιλο στην επόμενη μέρα, ξεφεύγοντας πια από το αρχικό σχήμα που ξεκίνησε ως εισηγμένη το 1995 και συμπληρώνοντας 30 περίπου χρόνια, σαν μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία απέδωσε τεράστιες υπεραξίες στους μετόχους. Αυτό σε καιμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος θα πάψει να ηγείται από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην νέα περίοδο.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα έχουν πολύ μεγάλη σημασία οι ανακοινώσεις που θα γίνουν και οι κατευθύνσεις που θα δοθούν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης