Τελευταία Νέα
Ενέργεια

KPMG: Οι Αμερικάνοι προτιμούν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα από τα EV

KPMG: Οι Αμερικάνοι προτιμούν τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα από τα EV

Έρευνα έδειξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι (61%) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα

Οι οδηγοί των ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι λάτρεις των βενζινοκίνητων οχημάτων και τα προτιμούν από τα ηλεκτρικά (EV) και τα υβριδικά, σύμφωνα με νέα μελέτη της KPMG.

 

Υποθέτοντας ότι όλα τα κόστη και τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια, μόλις το 21% των καταναλωτών προτιμά ένα EV, σύμφωνα με την εναρκτήρια έρευνα KPMG American Perspectives Survey.

Η έρευνα αξιολόγησε τις απόψεις 1.100 ενηλίκων σε εθνικό επίπεδο για να κατανοήσει τις προοπτικές τους για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση και την οικονομία των ΗΠΑ και τη στάση τους απέναντι στην ενέργεια και τα αυτοκίνητα, μεταξύ άλλων θεμάτων.


Τα ποσοστά προτιμήσεων των ερωτηθέντων

Σε ερώτηση σχετικά με το είδος οχήματος που θέλουν να αγοράσουν (σε περίπτωση που το κόστος και τα χαρακτηριστικά είναι ίδια), το 38% είπε το τυπικό όχημα που κινείται με φυσικό αέριο, το 34% επέλεξε το υβριδικό και μόνο το 21% ένα EV.

Τα τυπικά βενζινοκίνητα οχήματα είναι η κορυφαία προτίμηση στα Μεσοδυτικά και τα Βορειοανατολικά, με το 40% και το 37% των ανθρώπων να τα προτιμούν από άλλους τύπους αυτοκινήτων, αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι προσδοκίες των καταναλωτών για τους χρόνους φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων κατά τη διάρκεια των οδικών ταξιδιών έδειξαν μεγάλο χάσμα μεταξύ των καταναλωτών των ΗΠΑ και της αντίληψης των στελεχών της αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, σύμφωνα με την έρευνα της KPMG.

Συνολικά το 60% των καταναλωτών θέλει φόρτιση σε 20 λεπτά ή λιγότερο σε σύγκριση με το 41% ​​που πιστεύουν τα στελέχη αυτοκινήτων.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι λιγότεροι καταναλωτές είναι πιθανό να πληρώσουν για λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και ψυχαγωγία, σε σύγκριση με την ασφάλεια, το Wi-Fi και τον εντοπιστή φόρτισης.


Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι αποφεύγουν τα EV

Πολλοί Αμερικάνοι καταναλωτές αντιστέκονται στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων λόγω της πολιτικής.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι είναι πιθανό να έχουν αρνητικές απόψεις για τα EV και δεν θα αγόραζαν ένα τέτοιο αυτοκίνητο ακόμη και όταν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Οι περισσότεροι συντηρητικοί ερωτηθέντες σε μια δημοσκόπηση του Morning Consult για τη Wall Street Journal βλέπουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δυσμενώς, με το 41% ​​να λέει ότι η γνώμη τους είναι «πολύ δυσμενής» και ένα άλλο 20% «κάπως δυσμενής».

Μόλις το 31% των ανθρώπων που αυτοπροσδιορίστηκαν ως συντηρητικοί δήλωσαν ότι είχαν θετική άποψη για τα EV.

Αυτό συγκρίνεται με το 66% των ερωτηθέντων που αυτοπροσδιορίστηκαν ως φιλελεύθεροι και έχουν θετική γνώμη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης