Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ραγδαία αύξηση της τιμής της βενζίνης στις ΗΠΑ

Ραγδαία αύξηση της τιμής της βενζίνης στις ΗΠΑ
Τον τελευταίο μήνα, οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 10 σεντς ανά γαλόνι, ενώ σε ορισμένες περιοχές οι αυξήσεις ήταν ακόμη πιο απότομες
Καθώς η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει, η μέση εθνική τιμή για ένα γαλόνι κανονικής βενζίνης σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντανακλώντας τόσο την εποχική ζήτηση όσο και την ευρύτερη δυναμική της αγοράς, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της GasBuddy, κορυφαίας υπηρεσίας παρακολούθησης των τιμών των καυσίμων.

Σύμφωνα με το Oil Price, o Patrick De Haan, επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου στην GasBuddy, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι τιμές της βενζίνης ξεκινούν με το σωστό τρόπο.  

«Ο Ιούνιος τείνει να είναι ένας μήνας ομαλής πλεύσης, όπου βλέπουμε τις τιμές της βενζίνης να μειώνονται στις περισσότερες περιοχές, και αυτή είναι μια τάση που φαίνεται η πιο πιθανή, εκτός αν υπάρξουν απροσδόκητες εμπλοκές στα διυλιστήρια ή πέσει κάποια τροπική καταιγίδα.

Ο εθνικός μέσος όρος κατά τη διάρκεια της Memorial Day μειώθηκε οριακά σε σύγκριση με πέρυσι - μετά την προσαρμογή για τον πληθωρισμό, οι τιμές μειώθηκαν κατά περίπου 10 λεπτά ανά γαλόνι».

Τον τελευταίο μήνα, οι τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 10 σεντς ανά γαλόνι, ενώ σε ορισμένες περιοχές οι αυξήσεις ήταν ακόμη πιο απότομες.

Ανά περιοχή

Ειδικότερα, στη Δυτική Ακτή παρατηρήθηκαν σημαντικές αυξήσεις λόγω ενός συνδυασμού διακοπών λειτουργίας διυλιστηρίων και αυστηρών προδιαγραφών καυσίμων που περιορίζουν την ευελιξία της προσφοράς.

Στην Καλιφόρνια, η μέση τιμή ανά γαλόνι ξεπέρασε τα 4,50 δολάρια, ενώ στις μεσοδυτικές πολιτείες και στην Ακτή του Κόλπου βλέπουν μέσους όρους γύρω στα 3,30 και 3,20 δολάρια, αντίστοιχα.

Αυτή η αύξηση των τιμών της βενζίνης έρχεται σε μια εποχή που οι αγορές αργού πετρελαίου παρουσιάζουν επίσης αστάθεια.

Το αργό τύπου brent, ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς, κυμάνθηκε πρόσφατα γύρω στα 75 δολάρια ανά βαρέλι, επηρεαζόμενο από τις γεωπολιτικές εντάσεις και τις προσαρμογές της παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ+.

Τέτοιες διακυμάνσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου επηρεάζουν άμεσα το κόστος παραγωγής βενζίνης, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ανοδική τάση στην αντλία.

Όσον αφορά το μέλλον, η αλληλεπίδραση μεταξύ της εγχώριας ταξιδιωτικής ζήτησης, της απόδοσης των διυλιστηρίων και των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου θα παραμείνει κρίσιμη για τη διαμόρφωση των τάσεων των τιμών της βενζίνης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης