Ενέργεια

Η BP θα μειώσει την δυναμικότητα του γερμανικού διυλιστηρίου στο Γκελζενκίρχεν

Η BP θα μειώσει την δυναμικότητα του γερμανικού διυλιστηρίου στο Γκελζενκίρχεν

Θα περιορίσει κατά περίπου ένα τρίτο τη δυναμικότητα του διυλιστηρίου το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ικανότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου 265.000 βαρελιών την ημέρα

 

Η BP σχεδιάζει να μειώσει την ικανότητα επεξεργασίας αργού στο διυλιστήριο πετρελαίου του Γκελζενκίρχεν στη Γερμανία κατά περίπου ένα τρίτο από το 2025 λόγω ασθενέστερων προοπτικών ζήτησης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η επικεφαλής διύλισης Amber Russell.

Η μείωση της παραγωγικής ικανότητας έρχεται καθώς τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στο εξωτερικό και την αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

«Στη Γερμανία, στις προβλέψεις για το ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης, είδαμε τη ζήτηση να μειώνεται αρκετά σημαντικά», δήλωσε ο Russell στο Reuters στο περιθώριο του ενεργειακού συνεδρίου CERAWeek.
Το διυλιστήριο του Γκελζενκίρχεν, το οποίο κατασκευάστηκε το 1935, είναι πολύ περίπλοκο και περιλαμβάνει δύο εργοστάσια και μια μονάδα πετροχημικών, είπε.

Η BP θα μειώσει κατά περίπου ένα τρίτο τη δυναμικότητα του διυλιστηρίου στη δυτική Γερμανία, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ικανότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου 265.000 βαρελιών την ημέρα,σημείωσε.

Επεξεργασία βιοκαυσίμων

Εκπρόσωπος της BP είπε ότι η μείωση θα πραγματοποιηθεί από το 2025, όταν το διυλιστήριο θα αυξήσει επίσης την επεξεργασία βιοκαυσίμων.
Η BP έκανε απομείωση 1,34 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το διυλιστήριο του Γκελζενκίρχεν το 2023 λόγω «αλλαγών στις οικονομικές παραδοχές», ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Τον Ιανουάριο, η Shell ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το διυλιστήριο πετρελαίου της στο Wesseling της Γερμανίας έως το 2025 και θα μετατρέψει την τοποθεσία στην παραγωγή λιπαντικής πρώτης ύλης ως μέρος της προσπάθειάς της να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης