Ενέργεια

LNG Prime: Αυξήθηκαν στα 26 φορτία οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

LNG Prime: Αυξήθηκαν στα 26 φορτία οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ
Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub μειώθηκε κατά 42 σεντς 
Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαρτίου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) της χώρας.

Σύμφωνα με το LNG Prime, η EIA ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της για το φυσικό αέριο ότι 26 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 7 και 13 Μαρτίου, ήτοι τρία περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρείχε το Bloomberg Finance, η υπηρεσία ανέφερε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται σε 94 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οι παραδόσεις

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,3% (0,2 Bcf/d) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με μέσο όρο 13,3 Bcf/d, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας μειώθηκαν κατά 10,2% (0,4 Bcf/d) σε 3,1 Bcf/d, ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα αυξήθηκαν κατά 1,9% (0,2 Bcf/d) σε 8,9 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εκτός της Ακτής του Κόλπου παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, στα 1,2 Bcf/d.

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε εννέα φορτία και η εγκατάσταση Corpus Christi της εταιρείας έστειλε τέσσερα κατά τη διάρκεια της εν λόγω εβδομάδας.

Μειωμένες οι τιμές

Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub μειώθηκε κατά 42 σεντς από 1,66 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την περασμένη Τετάρτη σε 1,24 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή σε όρους προσαρμοσμένους στον πληθωρισμό από τουλάχιστον το 1997.

Η τιμή του συμβολαίου του Απριλίου 2024 στο NYMEX μειώθηκε κατά 27,1 σεντς, από 1,929 δολάρια/MMBtu την περασμένη Τετάρτη σε 1,658 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Επιπλέον, η τιμή της 12μηνης λωρίδας με μέσο όρο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Απριλίου 2024 έως Μαρτίου 2025 μειώθηκε κατά 14,2 σεντς στα 2,688 δολ/MMBtu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης