Διεθνή

AFP: Ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα επισκεφθεί την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, επιμένει για αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ

AFP: Ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα επισκεφθεί την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, επιμένει για αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Zelensky, ο Macron επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή του να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός «συνασπισμού βαθιάς κρούσης», καθώς και να υποστηρίξει την πρωτοβουλία για πυρομαχικά της Τσεχίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα επισκεφθεί την Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το Μέγαρο των Ηλυσίων.


Νωρίτερα, ο Zelensky
, μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ηγέτη, είπε ότι ο Macron, ο οποίος στο παρελθόν είχε προτείνει την αποστολή στρατευμάτων από τις δυτικές χώρες για να βοηθήσουν το Κίεβο, θα επισκεφθεί σύντομα την Ουκρανία.


«(Οι αρχηγοί κρατών) συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή
, ιδίως όσον αφορά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας στην Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε το AFP.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Zelensky, ο Macron επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή του να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός «συνασπισμού βαθιάς κρούσης», καθώς και να υποστηρίξει την πρωτοβουλία για πυρομαχικά της Τσεχίας.

Νωρίτερα, ο Macron είπε ότι η ΕΕ συμφώνησε να δημιουργήσει έναν «ένατο συνασπισμό για βαθιά χτυπήματα» - προμηθεύοντας την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Macron είπε ότι η Γαλλία θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τον Macron, οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση.

Σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου Προέδρου, το Κρεμλίνο είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης