Θ. Σκυλακάκης: Αντισταθμιστικά οφέλη σε αλιείς όταν εγκαθίστανται θαλάσσιες ανεμογεννήτριες

Θ. Σκυλακάκης: Αντισταθμιστικά οφέλη σε αλιείς όταν εγκαθίστανται θαλάσσιες ανεμογεννήτριες
Όπως ανακοινώθηκε, ο Θόδωρος Σκυλακάκης επισήμανε ότι οι δραστηριότητες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, άρα και την αλιεία, θα πρέπει να αντισταθμίζουν αυτήν την επιβάρυνση

Την παροχή αντισταθμιστικών οφελών από εκείνους που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου προς τους αλιείς, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε ομιλία του στο συνέδριο «Γαλάζιοι Ορίζοντες» που διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ελευσίνα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως θεωρεί κλειδί για την προστασία της αλιείας τόσο την εξάλειψη της ψευτοερασιτεχνικής αλιείας όσο και την παροχή αντισταθμιστικών οφελών στους αλιείς από τη χρήση του θαλάσσιου χώρου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Θόδωρος Σκυλακάκης επισήμανε ότι οι δραστηριότητες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, άρα και την αλιεία, θα πρέπει να αντισταθμίζουν αυτήν την επιβάρυνση με θετικά περιβαλλοντικά μέτρα, όπως επίσης και να παρέχεται αντισταθμιστικό όφελος σε αλιείς στις περιοχές που εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διατύπωσε προτάσεις, για την επιδότηση των αλιέων στις περιπτώσεις που αναπτύσσονται άλλες δραστηριότητες, όπως τα θαλάσσια πάρκα με ανεμογεννήτριες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης