Ενέργεια

Τριπλάσια η ζήτηση φυσικού αερίου από την Ινδία μέχρι το 2050 (ΟilPrice)

Τριπλάσια η ζήτηση φυσικού αερίου από την Ινδία μέχρι το 2050 (ΟilPrice)
Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις δείχνουν ότι η συνολική ικανότητα διύλισης της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 22% σε πέντε χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Η βιομηχανική επέκταση της Ινδίας και η αύξηση της διύλισης πετρελαίου για την κάλυψη της υψηλότερης ζήτησης πρόκειται να οδηγήσουν σε τριπλασιασμό της κατανάλωσης φυσικού αερίου της χώρας έως το 2050, δήλωσε την Τετάρτη η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Σύμφωνα με το oilprice, το 2022 η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ινδία ανήλθε σε 7,0 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (Bcf/d), με πάνω από το 70% της ζήτησης να προέρχεται από τον βιομηχανικό τομέα.

Μέχρι το 2050, η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ινδία θα υπερτριπλασιαστεί στα 23,2 Bcf/d, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EIA.

Μεταξύ των πέντε τομέων κατανάλωσης της Ινδίας, το μερίδιο του βιομηχανικού τομέα στην κατανάλωση φυσικού αερίου θα αυξηθεί περισσότερο, ανερχόμενο στο 80% της συνολικής κατανάλωσης, ακολουθούμενο από τον τομέα των μεταφορών που θα αυξηθεί στο 10%.

Ραγδαία η ανάπτυξη της Ινδίας

Η κατανάλωση φυσικού αερίου της Ινδίας στη διύλιση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά για να συμβαδίσει με την εγχώρια ζήτηση πετρελαιοειδών της Ινδίας, σημειώνει η EIA, ενώ μέχρι το 2050, η κατανάλωση φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 250% για την παραγωγή βασικών χημικών προϊόντων και κατά περισσότερο από 400% για τη διύλιση, με τις δύο βιομηχανίες μαζί να αντιπροσωπεύουν περίπου το 79% της βιομηχανικής ζήτησης φυσικού αερίου της Ινδίας το 2050.

Την ίδια στιγμή, οι προβλέψεις δείχνουν ότι η συνολική ικανότητα διύλισης της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 22% σε πέντε χρόνια από τα 254 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως που είναι σήμερα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η οικονομία της Ινδίας αναπτύσσεται ταχύτερα από όλες τις άλλες μεγάλες οικονομίες, και το ίδιο ισχύει και για τη ζήτηση ενέργειας.

Όλοι οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι η Ινδία θα αντικαταστήσει την Κίνα ως ο μεγαλύτερος μοχλός αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου μακροπρόθεσμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί πριν από το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης