Ενέργεια

Η Novatek απαντάει στις δυτικές κυρώσεις ανοίγοντας γραφεία στην Κίνα

Η Novatek απαντάει στις δυτικές κυρώσεις ανοίγοντας γραφεία στην Κίνα
Η συγκεκριμένη εταιρεία, αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρωσία, ενώ εργάζεται εδώ και μήνες για τη δημιουργία μιας ομάδας marketing και επιχειρηματικής ανάπτυξης με έδρα την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Τα νέα της γραφεία στην Κίνα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου Novatek, οι δραστηριότητες της οποίας υπέστησαν κάποια πλήγματα λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Novatek μαζί με τα γραφεία, διαμορφώνει και μια ομάδα στελεχών που θα εδρεύει εκεί ώστε να συντονίζει καλύτερα την πώληση φυσικού αερίου.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρωσία, ενώ εργάζεται εδώ και μήνες για τη δημιουργία μιας ομάδας marketing και επιχειρηματικής ανάπτυξης με έδρα την Κίνα, σύμφωνα με αρκετές πηγές που μίλησαν στο Reuters.
Το νέο έργο της Novatek, Arctic LNG 2 είχε ουσιαστικά μπει στον πάγο από τότε που οι ΗΠΑ επέβαλαν τον Νοέμβριο νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εμποδίζοντας έτσι την εταιρεία να εξάγει το αέριο που έβγαζε από τις εγκαταστάσεις της στην Αρκτική, ενώ υπενθυμίζεται πως το εν λόγω έργο επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσει την παραγωγή στα τέλη του 2023.  

Οι κινήσεις των Κινέζων μετόχων

Αξίζει επίσης σημειωθεί πως η Novatek δεν κατέχει το 100%, αλλά το 60% του έργου Arctic LNG 2.
Στους άλλους μετόχους περιλαμβάνονται η κινεζική CNOOC, η China National Petroleum Corporation (CNPC), η ο γαλλικός κολοσσός TotalEnergies και οι ιαπωνικές εταιρείες Mitsui Group και Jogmec.   

Οι κινεζικές εταιρείες πάντως, είναι έτοιμες να ζητήσουν από τις ΗΠΑ την εξαίρεσή τους από το πακέτο κυρώσεων, ώστε να μπορούν να αγοράζουν αέριο από το Arctic LNG 2.
Στην απάντηση των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο αίτημα, ρόλο θα παίξει και το γεγονός πως το Πεκίνο είναι από τους μεγαλύτερους αγοραστές αμερικανικού LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης