Ενέργεια

Λουκέτο στο διυλιστήριο Whiting της BP - Αιτία η διακοπή ρεύματος (Βίντεο)

Λουκέτο στο διυλιστήριο Whiting της BP - Αιτία η διακοπή ρεύματος (Βίντεο)
Άγνωστη η επαννεκίνηση του διυλιστηρίου

Η διακοπή ρεύματος ανάγκασε τον ενεργειακό γίγαντα BP να βάλει «λουκέτο» στο μεγαλύτερο διυλιστήριο στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, στο Whiting της Ιντιάνα.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι ακόμη σαφές πόσο καιρό θα χρειαστεί η BP για να επανεκκινήσει το διυλιστήριο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική και το μεγαλύτερο στις μεσοδυτικές πολιτείες, δήλωσαν οι δύο πηγές, οι οποίες δεν είχαν την άδεια να μιλήσουν δημοσίως.




Η BP δήλωσε ότι το διυλιστήριο έκλεισε μετά από προφανή διακοπή ρεύματος, η οποία ανάγκασε τους εργαζόμενους να εκκενώσουν κτίρια γραφείων. «Ενεργοποιήσαμε την ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η είδηση της διακοπής λειτουργίας του διυλιστηρίου Whiting, η οποία σημειώθηκε το μεσημέρι, ανέβασε τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ στην περιοχή λόγω των φόβων για στενότερη προσφορά καυσίμων και μείωσε τις τιμές του καναδικού αργού λόγω των ανησυχιών για χαμηλότερη ζήτηση.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης (1/2), η BP άρχισε να στέλνει άζωτο σε ορισμένες από τις μονάδες για να καθαρίσει τους υδρογονάνθρακες από αυτές, καθώς άλλες συνέχισαν να καίνε υδρογονάνθρακες μέσω του συστήματος πυρσού ασφαλείας του διυλιστηρίου, ανέφεραν οι πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης