Ενέργεια

Πράσινο φως σε GTT, TotalEnergies για την έγκριση μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου

tags :
Πράσινο φως σε GTT, TotalEnergies για την έγκριση μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου
Η ικανότητα της GTT να σχεδιάζει μια «καινοτόμα τεχνολογία κατάλληλη για μεγάλα πλοία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου»

Ο γαλλικός όμιλος τεχνολογίας με ειδίκευση στην κατασκευή δεξαμενών και μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), η TotalEnergies, η Gaztransport & Technigaz (GTT) και ο σχεδιαστής πλοίων LMG Marin με έδρα τη Νορβηγία, έλαβαν κατ' αρχήν έγκριση από τον νηογνώμονα Bureau Veritas για την  μεταφορά υγροποιημένου υδρογόνου (LH2) 150.000 cbm.

Σύμφωνα με το lngprime, τον Απρίλιο του 2023 οι τέσσερις εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία για ένα κοινό αναπτυξιακό έργο (JDP) για την ανάπτυξη του μεταφορέα LH2 που θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα περιορισμού τύπου μεμβράνης της GTT.

Εγκρίθηκε η προκαταρκτική μελέτη για το μεγάλης κλίμακας αερομεταφορέα LH2. Η BV και ο σχεδιασμός ενός συστήματος συγκράτησης κρυογονικής μεμβράνης για το LH2 που αναπτύχθηκε από την GTT.

Η GTT είπε ότι αυτή η συνεργασία μαρτυρεί την «εξαιρετική συνέργεια μεταξύ βασικών παραγόντων της γαλλικής βιομηχανίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της μεταφοράς υδρογόνου σε παγκόσμια κλίμακα» και κάθε μέλος έχει συνεισφέρει ειδική τεχνογνωσία στο έργο. «Μαζί με τις TotalEnergies, LMG Marin και Bureau Veritas, είμαστε περήφανοι που αντιμετωπίσαμε αυτή τη φιλόδοξη τεχνολογική και περιβαλλοντική πρόκληση για τη θαλάσσια μεταφορά υγροποιημένου υδρογόνου», δήλωσε ο επικεφαλής της GTT, Philippe Berterottière.

Πρόσθεσε ότι η ικανότητα της GTT να σχεδιάζει μια «καινοτόμα τεχνολογία κατάλληλη για μεγάλα πλοία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης