Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P, 2,2% για τον energy sector και 0,18% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P,  2,2% για τον energy sector και 0,18% για τον Nasdaq

242 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς τα στοιχεία έδειχναν συνεχή οικονομική ανάπτυξη


Ο Dow Jones κέρδισε 242 μονάδες, ή 0,64% στις 38.049 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,53% στις 4.894 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 2,23% στις 639,05 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,18% στις 15.510 μονάδες.

Ο Nasdaq αυτή την εβδομάδα, σημείωσε άνοδο 1,2% , ο S&P 500 υποχώρησε 0,9%, ενώ ο Dow είναι 0,1% υψηλότερα την εβδομάδα.

Τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,3% το τέταρτο τρίμηνο. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από την προσδοκία 2% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη οικονομική ανθεκτικότητα παρά τις αυξήσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve.
Η έκθεση της Πέμπτης περιελάμβανε επίσης ενθαρρυντικά στοιχεία για το μέτωπο του πληθωρισμού. Ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης σημείωσε τριμηνιαία άνοδο 2% εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, έναν βασικό δείκτη που προτιμά η Fed κατά την αξιολόγηση του πληθωρισμού. Ο συνολικός πληθωρισμός αυξήθηκε μόλις 1,7%.

Αλλά ένα sell-of στην Tesla, ένα από τα αγαπημένα των λιανικών επενδυτών, επιβάρυνε την αγορά. Οι μετοχές σημείωσαν βουτιά 12% μετά την δημοσίευση απογοητευτικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου από την κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και προειδοποίηση για χαμηλότερη αύξηση του όγκου των οχημάτων για το 2024.
Η IBM σημείωσε άλμα άνω του 9% αφού η εταιρεία τεχνολογίας δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Περισσότερες από το ένα πέμπτο των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει οικονομικά στοιχεία αυτή τη σεζόν , σύμφωνα με το FactSet. Σχεδόν το 74% αυτών έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης