Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1% για τον S&P και 1,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1% για τον S&P και 1,2% για τον Nasdaq

310 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Πέμπτη καθώς ο Dow Jones  ανέκαμψε από τη χειρότερη ημέρα του από τον Οκτώβριο, καθώς το ράλι στο τέλος του έτους επανήλθε.

Ο Dow κέρδισε 310 μονάδες, ή 0,8% στις 37.404 μονάδες

Ο S&P 500 κέρδισε 1%, στις 4.746 μονάδες .

Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,39% στις 647,26 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε  1,26% στις 14.963 μονάδες. 

Η άνοδος του S&P 500 ήταν ευρείας βάσης με περισσότερα από 450  μετοχές να αυξάνονται στον ευρύτερο δείκτη. Η Micron  είχε την καλύτερη απόδοση, σημειώνοντας άλμα 9% αφού ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης ξεπέρασε τις τριμηνιαίες προσδοκίες και πρόσφερε πρόβλεψη  για το τρέχον τρίμηνο που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. Οι μετοχές των chip ανέβηκαν σε μεγάλο βαθμό, με την Intel να  αυξάνεται κατά 2%, το καθένα.

Η Salesforce ήταν μεταξύ των κορυφαίων στον Dow, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2% μετά από αναβάθμιση από τη Morgan Stanley.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση οι Dow και Nasdaq  κατέγραψαν τις χειρότερες συνεδρίες τους από τον Οκτώβριο, με κάθε ένα απόσπασμα σερί εννέα ημερών. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 κατέγραψε τη χειρότερη μέρα του από τον Σεπτέμβριο.

«Η χρηματιστηριακή αγορά πήγε από τα πάνω προς τα κάτω αρκετά γρήγορα», δήλωσε ο Rhys Williams, επικεφαλής στρατηγικής στο Spouting Rock Asset Management. «Και έτσι, νομίζω ότι ήταν μια τεχνική διόρθωση μετά από ένα πολύ δυνατό χρονικό διάστημα».

Από τα χαμηλά που έκλεισαν τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι την Τρίτη, ο Dow και ο S&P 500 εκτινάχθηκαν και οι δύο πάνω από 15%. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο περίπου 19% την ίδια περίοδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης