Ενέργεια

Shell: Στην βρετανική Prax περνά το 37,5% του γερμανικού διυλιστηρίου Schwedt

tags :
Shell: Στην βρετανική Prax περνά το 37,5% του γερμανικού διυλιστηρίου Schwedt

 Rosneft και Eni,κατέχουν το 54,17% και το 8,33% της PCK Schwedt

 

Η Shell ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο 37,5% της στο διυλιστήριο πετρελαίου PCK Schwedt, το οποίο προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων του Βερολίνου, στον βρετανικό όμιλο Prax.

Η Shell είχε επανεκκινήσει τις προσπάθειες για την πώληση του μεριδίου νωρίτερα αυτό το έτος, αφού η γερμανική κυβέρνηση έθεσε υπό κηδεμονία τις τοπικές μονάδες της Rosneft, του πλειοψηφικού ιδιοκτήτη του διυλιστηρίου, μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η Shell ανακοίνωσε ότι η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, εν αναμονή της ρυθμιστικής έγκρισης και των δικαιωμάτων προτίμησης από τη Rosneft και την ιταλική Eni, οι οποίες κατέχουν το 54,17% και το 8,33% της PCK Schwedt, αντίστοιχα.

"Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό ορόσημο προς ένα πιο εστιασμένο χαρτοφυλάκιο διύλισης και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων τοποθεσιών υψηλής αξίας, όπως το Energy & Chemicals Park Rheinland", δήλωσε ο Machteld de Haan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Shell για χημικά προϊόντα και προϊόντα.

Η Shell είπε ότι η σχεδιαζόμενη αποεπένδυση ήταν μέρος των προσπαθειών της μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας να μειώσει το παγκόσμιο δίκτυο διυλιστηρίων της σε βασικές τοποθεσίες που είναι ενσωματωμένες στους εμπορικούς κόμβους και τις χημικές της δραστηριότητες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης