Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Πόλεμος» μεταξύ Ουγγαρίας και Βουλγαρίας - «Ο φόρος απειλεί τον ενεργειακό εφοδιασμό»

«Πόλεμος» μεταξύ Ουγγαρίας και Βουλγαρίας - «Ο φόρος απειλεί τον ενεργειακό εφοδιασμό»
Η Βουδασπέτη δεσμεύεται για αντίποινα
Σχετικά Άρθρα

Η Ουγγαρία κάλεσε το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσει έρευνα για τον φόρο της Βουλγαρίας στη διαμετακόμιση φυσικού αερίου, τον οποίο η κυβέρνηση στη Βουδαπέστη λέει ότι είναι παράνομος και απειλεί τον ενεργειακό εφοδιασμό ενόψει του χειμώνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ουγγαρίας δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει επίσης να ζητήσει από τη Βουλγαρία να αναστείλει την εφαρμογή της εισφοράς μέχρι να ολοκληρωθεί η λεγόμενη διαδικασία. Εάν η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ δεν κινηθεί, η Ουγγαρία θα καταθέσει αγωγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πριν από το τέλος του έτους».

Η Ουγγαρία είπε ότι ο φόρος στη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου, τον οποίο ανακοίνωσε η Βουλγαρία τον περασμένο μήνα, είναι ένα «εχθρικό βήμα» που ήρθε χωρίς προειδοποίηση. Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Orban έχει δεσμευτεί για αντίποινα κατά του βαλκανικού κράτους και έχει πει ότι θα συνεργαστεί με τη Σερβία, η οποία επίσης βασίζεται στον αγωγό για φυσικό αέριο, για απάντηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης