Ενέργεια

Sechin: Ασφαλείς οι εξαγωγές πετρελαίου από τους ρωσικούς αγωγούς προς την Κίνα

Sechin: Ασφαλείς οι εξαγωγές πετρελαίου από τους ρωσικούς αγωγούς προς την Κίνα
Η Ρωσία σφυρηλατεί στενούς πολιτικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με την Κίνα εν μέσω μιας ευρύτερης αντιπαράθεσης με τη Δύση

Ο Igor Sechin, ο ισχυρός επικεφαλής του ενεργειακού κολοσσού Rosneft, δήλωσε σήμερα (19/10) ότι οι εξαγωγές πετρελαίου από τους ρωσικούς αγωγούς προς την Κίνα είναι ασφαλείς καθώς αποφεύγουν τις ταραγμένες διαδρομές της Μέσης Ανατολής για τις οποίες οι μεγάλες δυνάμεις φοβούνται ότι βρίσκονται στα πρόθυρα ενός περιφερειακού πολέμου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, «στο πλαίσιο των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή, είναι σημαντικό να σημειωθεί η ασφάλεια των ρωσικών προμηθειών πετρελαίου στην Κίνα».

Το Ισραήλ, το οποίο έχει γίνει ένας σημαντικός εξαγωγέας φυσικού αερίου τα τελευταία χρόνια, έχει κλείσει πολλές μεγάλες ενεργειακές εγκαταστάσεις, αφότου οι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Η Ρωσία σφυρηλατεί στενούς πολιτικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς με την Κίνα εν μέσω μιας ευρύτερης αντιπαράθεσης με τη Δύση για μια σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Sechin είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει ξεπεράσει τη Σαουδική Αραβία ως ο κύριος προμηθευτής πετρελαίου στην Κίνα, παραδίδοντας 75 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου μέχρι στιγμής φέτος, αυξημένος κατά 25% από τον όγκο του περασμένου έτους. Οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξήθηκαν σε σχεδόν 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης