Επικαιρότητα

«Κόκκινος συναγερμός» σε ΕΥΠ και ΕΛΑΣ - Μητσοτάκης: Πρέπει να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια στην ΕΕ

«Κόκκινος συναγερμός» σε ΕΥΠ και ΕΛΑΣ - Μητσοτάκης: Πρέπει να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια στην ΕΕ
Ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας, το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ
Σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες μετά και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ - Hamas.
Κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση περί δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα ενώ συμπλήρωσε την ανάγκη για προστασία των αμάχων στη Γάζα και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. «Σαν Ελλάδα η θέση μας είναι ότι πρέπει να αποφευχθεί κλιμάκωση και πρέπει να ενισχύσουμε την εσωτερική ασφάλεια στην ΕΕ. Η Ελλάδα έχει πρόσθετη υποχρέωση να επιμείνει στην ακριβή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακυρώθηκε το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, μετά το περιστατικό με τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ αλλά και τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι θα ταξιδέψει στην περιοχή το συντομότερο, ενώ το Σάββατο (21/10/2023) θα μεταβεί στο Κάιρο για συνδιάσκεψη που συγκαλεί η Αίγυπτος για το Παλαιστινιακό.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης