Ενέργεια

Putin: Σοβαρές συνέπειες στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα αν ξεφύγει η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Putin: Σοβαρές συνέπειες στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα αν ξεφύγει η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς
Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει πλέον κοπεί σε ολόκληρη τη Γάζα, καθώς έχει σταματήσει να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας
H επέκταση της «ζώνης σύγκρουσης» μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, μεταξύ άλλων στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα, προειδοποίησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή αναπτύσσοντας το Ναυτικό τους» ανέφερε εξάλλου ο Βλαντίμιρ Πούτιν, αντιδρώντας στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν να στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο,  κοντά στο Ισραήλ, το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Gerald Ford. Το αεροπλανοφόρο είναι ναυαρχίδα στόλου με πτέρυγα μάχης 80 αεροσκαφών και πέντε αντιτορπιλικά και καταδρομικά τελευταίας τεχνολογίας. 

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «παρακάμπτουν μια καθιερωμένη διαδικασία επίλυσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, και ότι προσπαθούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους χωρίς να επιλύσουν τα θεμελιώδη ζητήματα» αναφέρει το Reuters. 

Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει πλέον κοπεί σε ολόκληρη τη Γάζα, καθώς έχει σταματήσει να λειτουργεί ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας, επιβεβαίωσε το υπουργείο Ενέργειας της περιοχής. Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ενέργειας που τροφοδοτεί την περιοχή έχει ξεμείνει από καύσιμα λόγω του ισραηλινού αποκλεισμού ενώ οι προμήθειες νερού και τροφής θα μειωθούν επίσης τις επόμενες ημέρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης