Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, μειώθηκε κατά 11 σε 630 την εβδομάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν για πρώτη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes στην έκθεσή της την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 11 σε 630 την εβδομάδα έως τις 22 Σεπτεμβρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά οκτώ στις 507 αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά τρεις στις 118.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 12% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει περίπου 41% μέχρι στιγμής φέτος, μετά από άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Παρόλο που οι ενεργειακές εταιρείες ήταν σε καλό δρόμο να αυξήσουν τις δαπάνες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 2023 - κυρίως για να καλύψουν το αυξανόμενο κόστος εργασίας και εξοπλισμού που σχετίζεται με τον πληθωρισμό - πολλές εταιρείες εξακολουθούσαν να επικεντρώνονται περισσότερο στην επιστροφή χρημάτων στους επενδυτές και στην αποπληρωμή του χρέους παρά στην ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Αύξηση δαπανών

Οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής που παρακολουθούνται από την αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών TD Cowen σχεδίαζαν να αυξήσουν τις δαπάνες κατά περίπου 19% το 2023 αφού τις αύξησαν κατά περίπου 40% το 2022 και μια μέτρια αύξηση 4% το 2021.

Οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου οδήγησαν την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ σε τροχιά αύξησης από 11,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2022 σε 12,8 εκατομμύρια bpd το 2023 και 13,2 εκατομμύρια bpd το 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Energy Information Administration (EIA). Αυτό συγκρίνεται με το ρεκόρ 12,3 εκατομμυρίων bpd το 2019.

Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου από τις κορυφαίες περιοχές παραγωγής σχιστόλιθου αναμένεται να μειωθεί για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, σύμφωνα με την EIA.

Παρά τις χαμηλότερες τιμές, η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ βρισκόταν σε καλό δρόμο να αυξηθεί από τα 98,1 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) το 2022 σε 102,7 bcfd το 2023 και 104,9 bcfd το 2024, σύμφωνα με τις προβλέψεις της EIA τον Σεπτέμβριο.

Αυτή η αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου παρά τις χαμηλότερες τιμές οφείλεται κυρίως στο αυξημένο ενδιαφέρον για γεωτρήσεις πετρελαίου σε λεκάνες σχιστόλιθου που παράγουν επίσης αέριο όπως η Permian στο Δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης