Ενέργεια

CATL: Με αυτονομία 700 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση οι νέες μπαταρίες για τα EV

CATL: Με αυτονομία 700 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση οι νέες μπαταρίες για τα EV
Συνολικά, η μπαταρία θα μπορεί να καλύψει μια εμβέλεια άνω των 700 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση
Σχετικά Άρθρα

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο IAA 2023, που θα πραγματοποιηθεί 4-10 Σεπτέμβριου, η κινέζικη εταιρεία κατασκευής μπαταριών CATL θα παρουσιάσει μια μπαταρία για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει την ικανότητα της εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης.

Από το τέλος του έτους, ο κινέζος κατασκευαστής μπαταριών CATL θα παράγει μια μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης. Η λεγόμενη «Shenxing Superfast Charging Battery» θα έχει την ικανότητα να αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για απόσταση έως και 400 χλμ. μέσα σε 10 λεπτά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συνολικά, η μπαταρία θα μπορεί να καλύψει μια εμβέλεια άνω των 700 χλμ. με μια πλήρη φόρτιση. Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα παραδοθούν οι μπαταρίες. Ωστόσο, τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτή την καινοτόμα μπαταριά εκτιμάται ότι θα κυκλοφορούν στους δρόμους στις αρχές του επόμενου έτους.

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες με χημεία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (τεχνολογία LFP), είναι πιο φθηνές σε σύγκριση με τις μπαταρίες που φέρουν τη συμβατική τεχνολογία νικελίου. Αν και η τεχνολογία LFP είναι ουσιαστικά λιγότερο ισχυρή από τις κυψέλες νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NCM) που χρησιμοποιούνται συνήθως στα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι στιβαρή και σχετικά φθηνή. Οι αντίστοιχες μπαταρίες με χημεία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (τεχνολογία LFP), παρουσιάζουν αυξητική τάση στη χρήση τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εδώ και αρκετό καιρό, ειδικά στις βασικές εκδόσεις των αμιγών ηλεκτρικών αυτοκίνητων, όπου η χαμηλή τιμή είναι το ζητούμενο από τους υποψήφιους αγοραστές. Η CATL θέλει τώρα να προωθήσει περαιτέρω την τεχνολογία, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μπαταρίες LFP, η «Shenxing Superfast Charging Battery», θα μπορεί να φορτίζεται γρήγορα και μάλιστα σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Σε θερμοκρασία δωματίου, η μπαταρία θα μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε έως και 10 λεπτά, αναφέρει η εταιρεία. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να φορτιστεί από 0 έως 80% σε 30 λεπτά ακόμη και σε θερμοκρασία -10°C.

Η CATL θα είναι παρούσα στο IAA MOBILITY 2023 και θα παρουσιάσει τα πιο καινοτόμα προϊόντα της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης