Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον Nasdaq και 0,2% για τον S&P
26 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street ην Τρίτη, καθώς προσπάθησε να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί της σε περισσότερα από έξι χρόνια, ενώ οι traders στάθμισαν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow αυξήθηκε κατά 26 μονάδες, ή 0,08% στις 35.437 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,28% στις 4.567 μοναδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,57% στις 659,30 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,61% στις 14.144 μονάδες.

Η General Motors έχασε περίπου 4% ακόμη και όταν η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε την πρόβλεψη των κερδών της για ολόκληρο το έτος. Εν τω μεταξύ, η General Electric ανέβηκε περισσότερο από 6% λόγω των ισχυρότερων από τα αναμενόμενα εσόδψν για το δεύτερο τρίμηνο.

Η UPS υποχώρησε 1,3% αφού κατέληξε σε μια δοκιμαστική συμφωνία με το σωματείο Teamsters, αποφεύγοντας μια απεργία.

Η Wall Street αφομιώνει τα αποτελέσματα, με τα μεγάλα ονόματα τεχνολογίας Alphabet και Microsoft να ετοιμάζονται να ανακοινώσουν αποτελέσματ μετά το κλείσιμο. Σχεδόν 130 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινωσει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου μέχρι στιγμής. Από αυτά τα ονόματα, περίπου το 79% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την απόφαση πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη και θα αναλύσουν τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell για τις προοπτικές του για την οικονομία. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν συντριπτικά ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας. Ωστόσο, είναι λιγότερο σίγουροι για το τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τον Σεπτέμβριο.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν σε νέα υψηλά τριών μηνών την Τρίτη, καθώς οι ενδείξεις περιορισμένων προμηθειών και οι δεσμεύσεις των κινεζικών αρχών να στηρίξουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ενίσχυσαν το κλίμα.

Περί τις 22:30 ώρα Ελλάδας το Brent ενισχυόταν 1% στα 83,57 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό US West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε άνοδο 1% στα 79,54 δολάρια.

Οι δείκτες αναφοράς του αργού έχουν ήδη σημειώσει τέσσερα συνεχόμενα εβδομαδιαία κέρδη, με τις προμήθειες να αναμένεται να πιεστούν λόγω των περικοπών της παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και τους συμμάχους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης