Διεθνή

Ισπανία: Κυβέρνηση μειοψηφίας ή επαναληπτικές εκλογές τα δύο πιθανά σενάρια

Ισπανία: Κυβέρνηση μειοψηφίας ή επαναληπτικές εκλογές τα δύο πιθανά σενάρια
Εάν ούτε ο Feijóo ούτε ο Sánchez μπορέσουν να επιτύχουν πλειοψηφία, οι Ισπανοί θα πρέπει να ψηφίσουν σε άλλες γενικές εκλογές, τις έκτες μέσα σε οκτώ χρόνια

Νίκησε η... πολιτική αβεβαιότητα το βράδυ της Κυριακής στις εκλογές της Ισπανίας, καθώς ούτε η Δεξιά, ούτε η Αριστερά κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια σαφή πορεία προς τον σχηματισμό κυβέρνησης, παρόλο που το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο.

Το αδιέξοδο αφήνει την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ σε αδιέξοδο και ανοίγει την πόρτα σε εβδομάδες ή μήνες "βρώμικων" διαπραγματεύσεων σχετικά με τις συμμαχίες ψήφου - ή σε επαναληπτικές εκλογές, όπως συνέβη το 2015-16 και το 2019.

Αψηφώντας τις πιθανότητες, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Pedro Sánchez προέβαλε αρκετή αντίσταση για να αποτρέψει το PP του Alberto Núñez Feijóo από το να εξασφαλίσει μια συντηρητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε συμμαχία με το ακροδεξιό κόμμα Vox.

Αν και το κόμμα του Sánchez τα πήγε καλύτερα από ό,τι προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις και κέρδισε δύο έδρες περισσότερες από ό,τι το 2019, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτείται για να αναλάβει την εξουσία, ακόμη και με την υποστήριξη των υφιστάμενων συμμάχων του.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης