Περιβάλλον

Οι αναζωπυρώσεις μετέτρεψαν σε εφιάλτη Μέγαρα, Μάνδρα, Λακωνία – Εκκενώσεις οικισμών, διακοπή κυκλοφορίας

Οι αναζωπυρώσεις μετέτρεψαν σε εφιάλτη Μέγαρα, Μάνδρα, Λακωνία – Εκκενώσεις οικισμών, διακοπή κυκλοφορίας
Ρίψεις από τα εναέρια μέσα

 

(Συνεχές upd) Στο έλεος του πύρινου εφιάλτη παραμένει η Δυτική Αττική, όπου το απόγευμα της Πέμπτης (20/7/2023) σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση.
Ανησυχητική αναζωπύρωση σημειώθηκε και στη Λακωνία ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος καθώς καίγονται πεύκα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης που υπάρχει εστάλη μήνυμα στους κατοίκους 4 οικισμών ώστε να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Οινόη.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται βόρεια της Βλυχάδας και ανατολικά της Κανδήλη και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων κατάσβεσης.

Οι αναζωπυρώσεις θεωρούνται δύσκολες και από αέρος συνδράμουν όλα τα Canadair ενώ οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες είναι σύμμαχος της πύρινης λαίλαπας.
Η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Στην Αγιά Σωτήρα κάποια σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.
Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για νέο μέτωπο αλλά για τη φωτιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17/7 στα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης