Περιβάλλον

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα σε Κουβαρά, Λουτράκι, Δερβενοχώρια - Καίγονται σπίτια, επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα σε Κουβαρά, Λουτράκι, Δερβενοχώρια - Καίγονται σπίτια, επιχειρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις
Στο σημείο επιχειρούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7), 55 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο ενώ στην περιοχή πνέουν πάνω από 6 μποφόρ

(Συνεχές upd) Μαίνεται η μεγάλη φωτιά από την Κερατέα καλύπτοντας σε 2 ώρες ένα μέτωπο 12 χιλιομέτρων, έχοντας πλήξει τις περιοχές βόρεια μεταξύ Καλυβίων και Ν. Κουβαρά καίγοντας εκτάσεις προς το Πάνειο Όρος, αφήνοντας πίσω της τεράστια οικολογική καταστροφή, ζημιές σε σπίτια, περιουσίες κατοίκων και με οικισμούς να εκκενώνονται, όπως ενημερώνει το 112, με τους κατοίκους να ζητούν αύξηση των εναέριων μέσων.
Δύο ώρες μετά την πρώτη αυτή φωτιά, ξέσπασε και η πυρκαγιά στο Καμάρι Βοιωτίας, όπου επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Ακολούθησε το μέτωπο της Καλλιθέας Λουτρακίου, που άμεσα κινήθηκε απειλητικά προς τον Άγιο Χαράλαμπο Κορινθίας - οδηγώντας σε τρία διαδοχικά «112» και εκκενώσεις οικισμών.

Τέλος, φωτιά έχει ξεσπάσει και στα Δερβενοχώρια όπου επιχειρού, 74 πυροσβέστες με 20 όχηματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Με τέταρτο μήνυμα, το 112 ενημέρωσε για προληπτική εκκένωση και για τις περιοχές Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, παραλία Παλαιάς Φωκαιας, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πέτα, Χελώνι, Μελισσουργός, Τραμπουριά.
Επικίνδυνη κρίνεται η κατάσταση στο Λαγονήσι, αναζωπύρωση παρατηρείται στην Σαρωνίδα, απειλούνται τα πρώτα σπίτια και στα Καλύβια Αττικής, ενώ πύρινα μέτωπα εντοπίζονται με σοβαρές προεκτάσεις σε Λουτράκι (περιοχή Καλλιθέα) και Δερβενοχώρια δημιουργώντας μια πύρινη κόλαση εν μέσω καύσωνα.

Λουτράκι

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και με εναέρια μέσα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής.

Το μέτωπο στον Κουβαρά

Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες!
Στο σημείο επιχειρούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7), 55 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο ε
νώ στην περιοχή πνέουν πάνω από 6 μποφόρ.
Η πυρκαγιά έχει ανέβει προς το Πάνειο Όρος σε δύσβατο σημείο ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής όλα ξεκίνησαν από πυλώνα της ΔΕΗ.

Σημαντική είναι η συνδρομής της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ και της Περιφέρειας Αττικής.
Για το συγκεκριμένο μέτωπο, μάλιστα, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει και στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού υπόπτου για εμπρησμό.
Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Κουβαράς της Αττικής.
Όπως ανέφερε ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στο ευρύτερο σημείο του Ν. Κουβαρά επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

https://www.bankingnews.gr/koinonia/articles/687707/terastio-metopo-pyrkagias-ston-kouvara-kaigontai-spitia-ekkenonontai-oikismoi-pyrini-lailapa-kai-sto-loutraki

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, η φωτιά καίει ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.
Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

542.png

Νωρίτερα συγκλήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων με συμμετοχή των Υπουργών και Υφυπουργών Επικρατείας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.
Είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.
Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στο πεδίο ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών.
Σημειώνεται επίσης πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης θα συνδράμουν έπειτα από σχετική απόφαση οι Ένοπλες Δυνάμεις στη χώρα με εναέρια μέσα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης