Ενέργεια

Σδούκου: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της χώρας απαιτεί πολλές ακόμα σοβαρές μεταρρυθμίσεις

Σδούκου: Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της χώρας απαιτεί πολλές ακόμα σοβαρές μεταρρυθμίσεις
Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης του, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους για το 2030, αναφέρει μεταξύ άλλωη κα Σδούκου
Στις προκλήσεις που καλείται να φέρει εις πέρας η νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ, αναφέρεται με δημόσιο μήνυμά της η νέα υφυπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κα Αλεξάνδρα Σδούκου.
Η υφυπουργός καταγράφει τους στόχους του υπουργείου, που θα υλοποιήσει μαζί με τον υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το εν λόγω έργο «
σημαντικό και πολυδιάστατο».

«Νέα αρχή λοιπόν!
Μια μεγάλη νίκη της ΝΔ και του Kyriakos Mitsotakis και μια ισχυρή εντολή των πολιτών να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη χώρα. Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και την ευκαιρία να συνεχίσω να εργάζομαι, σε νέο ρόλο, για την ενεργειακή πολιτική. Η πρόκληση είναι μεγάλη και το έργο που αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό Theodoros Skylakakis και τον Υφυπουργό Νίκος Ταγαράς-Nikos Tagaras εξαιρετικά σημαντικό και πολυδιάστατο.

➢ Ο ενεργειακός μετασχηματισμός της χώρας και η κλιματική δράση επιβάλλουν πολλές ακόμα σοβαρές μεταρρυθμίσεις.
➢ Οι «καθαρές» μορφές ενέργειας πρέπει τάχιστα να καταστούν η «ραχοκοκαλιά» του ενεργειακού μας συστήματος.
➢ Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης του, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους για το 2030.
➢ Οι δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου περνάει από το Υπουργείο μας, θα αφήσουν σημαντικό αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία.
➢ Αλλά και οι πολίτες πρέπει να καταστούν περισσότερο συμμέτοχοι και κοινωνοί των ωφελειών της ενεργειακής μετάβασης.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να δικαιώσουμε τις υψηλές προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από εμάς.
Καλή μας αρχή»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης