Ενέργεια

Γαλλία: Ακόμη 2,8 δισ. ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν για την θερμική ανακαίνιση προβληματικών κτιρίων

Γαλλία: Ακόμη 2,8 δισ. ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν για την θερμική ανακαίνιση προβληματικών κτιρίων
Η πρόσθετη επιδότηση αυξάνει το συνολικό ποσό της Γαλλίας από τo Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) σε 40,3 δισ. ευρώ από τα αρχικά 37,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Euractiv
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα 26/6 το αναθεωρημένο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Γαλλίας, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον 2,8 δισ. ευρώ από το σχέδιο REPowerEU για τη χρηματοδότηση της θερμικής ανακαίνισης των προβληματικών κτιρίων της Γαλλίας,  σύμφωνα με την Euractiv.

Η πρόσθετη επιδότηση αυξάνει το συνολικό ποσό της Γαλλίας από τo Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) σε 40,3 δισ. ευρώ από τα 37,5 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Γαλλία το 2021, από την Επιτροπή για να στηρίξει δημόσιες επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Ήτοι...,

- την «ανακαίνιση της ιδιωτικής κατοικίας,
- την προώθηση και την επαγγελματική ένταξη των νέων […] και
- την επένδυση σε πράσινες υποδομές μεταφορών», όπως αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα του υπουργείου Οικονομίας..

Τα κονδύλια του RRF κατανέμονται ανάλογα με τις επενδύσεις σε πράσινες και νέες τεχνολογικές επενδύσεις που γίνονται στην εκάστοτε χώρα.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη δημιουργία του σχεδίου REPowerEU για τη μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από τη ρωσική ενέργεια, η Γαλλία ήταν επιλέξιμη για επιπλέον 2,8 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ενεργειακής της μετάβασης – ένα αίτημα που υπέβαλε η κυβέρνηση τον Απρίλιο και εγκρίθηκε τη Δευτέρα.

Το μεγαλύτερο μέρος των καινούριων κονδυλίων θα δαπανηθεί για τη χρηματοδότηση ενός νέου εργαλείου επιδότησης που δημιούργησε η κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες κατοικιών να κάνουν πράσινες ανακαινίσεις.

Επείγον θέμα

Το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαθέτει πάνω από πέντε εκατομμύρια προβληματικά κτίρια που στεγάζουν πάνω από 12 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μέρος των μετρητών θα διατεθεί επίσης για την ανάπτυξη ενός σημαντικού έργου κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (IPCEI) για την ανάπτυξη αυτοκινήτων και μπαταριών που παράγονται από υδρογόνο.

Το συνολικό ποσό των 40,3 δισ. ευρώ κατευθύνεται προς ένα γαλλικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 100 δισ. ευρώ, το οποίο φέρει την ονομασία «France Relance» και εστιάζει στην πράσινη μετάβαση, την ανταγωνιστικότητα και τη συνοχή.

www. worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης