Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P, άνοδος 0,9% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,2% για τον Nasdaq και 0,5% για τον S&P, άνοδος 0,9% για τον energy sector

102 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρησε η Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές πήραν μια ανάσα από το ράλι της αγοράς της περασμένης εβδομάδας και ζύγισαν τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell για τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones υποχώρησε 102 μονάδες ή 0,30% στις 33.951 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,52% στις 4.365 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,93% στις 607,90 μονάδες.
O Nasdaq υποχώρησε 1,21% στις 13.502 μονάδες.

Mεγάλες μετοχές τεχνολογίας που γνώρισαν εξαιρετική πορεία λόγω του ενθουσιασμού γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη υποχώρησαν. H Nvidia, που έχει αυξηθεί σχεδόν 200% φέτος, υποχώρησε 1,5%.
Οι μετοχές της μητρικής της Google, Alphabet και του Netflix έχασαν περισσότερο από 1% η κάθε μια. Η Tesla υποχώρησε περισσότερο από 3% μετά από την υποβάθμιση της Barclays.

Η FedEx υποχώρησε περισσότερο από 2% αφού ο ναυτιλιακός κολοσσός παρουσίασε έσοδα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο. Η Winnebago υποχώρησε 1% αφού ο κατασκευαστής αυτοκινούμενων οχημάτων έχασε τις εκτιμήσεις εσόδων για το τρίτο τρίμηνο.

Ο Powell δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πιθανό να ακολουθήσουν περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Αυτά τα σχόλια έρχονται μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της περασμένης εβδομάδας, όταν η κεντρική τράπεζα απέφυγε να αυξήσει τα επιτόκια μετά από 10 συνεχόμενες διαδοχικές αυξήσεις. Ωστόσο, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο ακόμη κινήσεις της ποσοστιαίας μονάδας στον ορίζοντα φέτος.

«Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στο FOMC αναμένουν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξηθούν κάπως περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο Powell σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις για την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Οι επενδυτές έρχονται από μια δεύτερη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης με απώλειες. Την Τρίτη, ο Dow υποχώρησε 245,25 μονάδες ή 0,72%. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,47% και ο Nasdaq έχασε 0,16%.Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022 και σημείωσε την πέμπτη διαδοχική θετική του εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης