Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον Nasdaq, 0,4% για τον S&P και 2,2% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 0,1% για τον Nasdaq, 0,4% για τον S&P και 2,2% για τον energy sector

235 μονάδες έχασε ο Dow

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη, πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας, καθώς ένα ράλι που οδήγησε την αγορά σε επίπεδα υψηλότερα για περισσότερο από ένα χρόνο πήρε μια ανάσα.


Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 235 μονάδες, ή 0,69% στις 34.063 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,45% στις 4.389 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,2% στις 602,84 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,16% στις 13.667 μονάδες

Οι αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργίας.

«Είχαμε μια σημαντική πορεία», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Financial. «Καθώς εισερχόμαστε σε μια νέα, έστω και συντομευμένη εβδομάδα διακοπών, πρέπει να βρούμε αξιόπιστους λόγους για να συνεχίσουμε να κινούμαστε πιο ψηλά ενάντια στις δυνάμεις της αρνητικότητας που εξακολουθούν να παραμείνουν γύρω από την πιθανή ύφεση, η οποία φαίνεται να είναι σαν το «Περιμένοντας τον Γκοντό» και δυνατότητες για τη Fed που παραμένουν αυστηρές έναντι του πληθωρισμού».

Η ενέργεια ήταν η μεγαλύτερη υστέρηση στον S&P 500, με τον κλάδο να υποχωρεί περισσότερο από 2%. Εν τω μεταξύ, Intel, Nike και Boeing
παρέσυραν τον Dow, καθώς υποχώρησαν περισσότερο από 3%.

Αντίθετα, οι κατασκευαστές κατοικιών είχαν καλύτερες επιδόσεις μετά από μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση στέγασης. PulteGroup, D.R. Horton και Lennar ενισχύθηκαν κατά περισσότερο από 1%. Η Nvidia υποχώρησε επίσης, σημειώνοντας άνοδο άνω του 1%, ενώ οι κύριοι δείκτες υποχώρησαν.

Οι επενδυτές έρχονται από μια ισχυρή εβδομάδα, με τον S&P 500 να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022. Ο S&P 500
και ο Nasdaq σημείωσαν τις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις τους από τον Μάρτιο, με το δείκτη αναφοράς για την ευρεία αγορά να σημειώνει άνοδο 2,6% και τον τεχνολογικό δείκτη να σημειώνει αύξηση 3,25%. Ήταν επίσης η πέμπτη θετική εβδομάδα του S&P 500 στη σειρά - η πρώτη από τον Νοέμβριο του 2021 - και η όγδοη διαδοχική θετική εβδομάδα του Nasdaq.

Οι επενδυτές ήταν φαινομενικά δεκτικοί ως προς την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να παρακάμψει την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο . Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένηΤετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση σχετικά με την πολιτική ενόψει της συνεδρίασης του Ιουλίου. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προβλέπουν δύο ακόμη αυξήσεις των επιτοκίων κατά τρίμηνο αργότερα φέτος. Η απόφαση να παραβλεφθεί μια αύξηση τον Ιούνιο έσπασε το σερί δέκα διαδοχικών αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης