Επικαιρότητα

H ΝΔ δοκιμάζει το 45% - Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ - Πιθανή η 6κομματική βουλή

H ΝΔ δοκιμάζει το 45% - Κλείνει η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ - Πιθανή η 6κομματική βουλή
GPO:  Μπροστά 25,6% η ΝΔ με 44,5%, στο 18,9% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 11,7% το ΠΑΣΟΚ - Εξακομματική Βουλή, εκτίναξη για Σπαρτιάτες
Ανεβάζει στροφές στην τελική ευθεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης απογειώνοντας τη ΝΔ με τις μετρήσεις να την δείχνουν ικανή να σπάσει το φράγμα του 45%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέσει κάτω από 18% με κατώτατο όριο το 15%, που σημαίνει ότι η διαφορά του από το ΠΑΣΟΚ θα ψαλιδιστεί και άλλο, ξαθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να καταγράψει νέα κερδη προς το 12,5 -13%.
Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει τελείως με τον Αλέξη Τσίπρα να κινδυνεύει με περαιτέρω απαξίωση και τον δρόμο για την Αξιωματική Αντιπολίτευση να ανοίγει διάπλατα για το ΠΑΣΟΚ.

Από εκεί κει πέρα το ΚΚΕ εμφανίζεται να διατηρεί τα ποσοστά του κοντά στο 7,5% και να δίνεται μάχη για μια βουλή 6κομματική ή 7κομματική, που είναι το λιγότερο πιθανό.
Η Ελληνική Λύση διατηρείται οριακά πάνω από το 3%, φθάνοντας και μέχρι 3,5%, οι Σπαρτιάτες στην τελική ευθεία δείχνουν ικανοί να μπουν στην βουλή, η Πλεύση χάνει έδαφος στην τελική ευθεία, ενώ έντονες αμφιβολλίες υπάρχουν αν η ΝΙΚΗ θα μπορέσει τελικά να μπει στην βουλή.

Σύμφωνα με το bankingnews.gr με βάση το σενάριο 6κομματικής Βουλής τα κόμματα που θα μείνουν εκτός θα αθροίζουν 11,5% από 16% στις εκλογές στις 21 Μαίου..
Αξιολογώντας τις δημοσκοπήσεις αλλά και τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των κομμάτων που ήδη έχουν ξεκινήσει σε συνδυασμό με την εκτίμηση κορυφαίου δημοσκόπου… μπορούν να εξαχθούν τα εξής συμπεράσματα για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023.

Η Βουλή θα είναι 6κομματική στο βασικό σενάριο, η ΝΔ θα συνεχίσει να αυξάνει τα ποσοστά της εκτινάσσοντας την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 28 μονάδες, η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στις 4 μονάδες…
Επίσης θετική έκπληξη θα είναι η είσοδος των Σπαρτιατών στην Βουλή ενώ κρατάει δυνάμεις και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.
Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ είχε μια δυναμική… εμφανίζει στην τελική ευθεία σημάδια ξεφουσκώματος ωστόσο δημοσκοπικά κινείται στα όρια του 3%.
Επίσης φαίνεται να ξεφουσκώνει και η Νίκη.

Τα βασικά συμπεράσματα

Η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της από 40,79% μπορεί να πλησιάσει το 45% που τις εξασφαλίζει 163 με 165 έδρες…
Το ρεύμα του καθαρού νικητή προσελκύει αναποφάσιστους αλλά η ΝΔ λαμβάνει και επιπλέον ποσοστά από άλλα κόμματα…
Η ΝΔ θα βρεθεί στο 45% που είναι εντυπωσιακό ποσοστό που ωστόσο πρέπει να αποδοθεί στο καθαρό πολιτικό αφήγημα της ΝΔ και στην συνεχιζόμενη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.


Κλείνει η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ από 20,07% στις εκλογές του Μαίου κινδυνεύει να υποχωρήσει στο 17% και εάν αυτό επιβεβαιωθεί θα πιστοποιηθεί η συντριβή της αριστεράς και θα είναι ξεκάθαρη ψήφος αποδοκιμασίας για τον Τσίπρα.
Για το ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές εκτυλίσσονται πίσω καταστροφή και εμπρός καταστροφή παραφράζοντας το εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα…

Το ΠΑΣΟΚ θα φθάσει στο 13% από 11,46% αλλά δεν καταφέρνει να καρπωθεί την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι διαφορές ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ κινούνται στο όριο του 4%...
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξελιχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση στο μέλλον αλλά έχει δυσκολίες… διεισδυτικότητας.

Το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαίου 2023 έλαβε 7,23% και φαίνεται να διατηρεί τα ποσοστά του… δεν εμφανίζει δυναμική και δεν προσελκύει ψηφοφόρους… ότι πήρε τον Μάιο

Τα δύο επιπλέον κόμματα

Η Ελληνική Λύση μετά το ξεφούσκωμα που υπέστη… αμέσως μετά τις εκλογές του Μαίου και τις εσωτερικές έριδες φαίνεται ότι σταθεροποιείται στην ζώνη του 3,7% από 4,45% που έλαβε στις εκλογές στις 21 Μαίου 2023.

Οι Σπαρτιάτες έχουν εκτιναχθεί ήδη βρίσκονται στο 2,7% με 2,8% και αυτό οφείλεται στο φαινόμενο Κασιδιάρη.
Η πιθανότητα για είσοδο των Σπαρτιατών είναι μεγάλη αφού φαίνεται να καρπούνται κέρδη και από την ΝΔ αλλά κυρίως από την Νίκη και την Ελληνική Λύση…

Η Πλεύση Ελευθερίας κινείται στα όρια του 3% ενώ η ΝΙΚΗ μετά την αρχική εκτίναξη… φαίνεται ότι έχει χάσει την δυναμική της…

Το βασικό σενάριο θέλει 6κομματική Βουλή αλλά υπάρχουν και πιθανότητες για 7κομματική βουλή.
Με βάση το σενάριο 6κομματικής Βουλής τα κόμματα που θα μείνουν εκτός θα αθροίζουν 11,5% από 16% στις εκλογές στις 21 Μαίου..
Η πιθανότητα 5κομματικής Βουλής έχει μικρότερες πιθανότητες...
Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν τελικά στην Βουλή.


GPO:  Μπροστά 25,6% η ΝΔ με 44,5%, στο 18,9% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 11,7% το ΠΑΣΟΚ - Εξακομματική Βουλή, εκτίναξη για Σπαρτιάτες


Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον στο 41,9% αυξάνοντας την επιρροή της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 17,8%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO - Ποσοστά εκτίναξης για το κόμμα Σπαρτιάτες
Προβάδισμα 24,1 μονάδων με βάση την πρόθεση ψήφου και 25,6 με βάση την εκτίμηση ψήφου, καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Η ΝΔ αγγίζει ποσοστά άνω του 44% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 17,8% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για πτώση της δύναμης που είχε στις εκλογές της 25ης Μαΐου.
Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κινείται στα επίπεδα των πρώτων εκλογών, όπως και το ΚΚΕ.

Η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να εισέρχεται στη Βουλή, αν και λαβωμένη από την αναταραχή λόγω των αλλαγών στα ψηφοδέλτια.
Κοινοβουλευτικό κόμμα θα είναι κατά τα φαινόμενα και η Ελληνική Λύση ενώ μάχη δίνουν για την είσοδό τους το (ανεβασμένο) ΜέΡΑ25 και η Νίκη.
Εντυπωσιακή δυναμική με τάσεις εισόδου στη Βουλή καταγράφει το κόμμα Σπαρτιάτες, αν και με μόλις λίγες μέρες εμφάνισης στα πολιτικά πράγματα.

Πρόθεση ψήφου

  • η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 41,9% αυξάνοντας την επιρροή της, ενώ,
  • ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 17,8%, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων.
  • το ΠΑΣΟΚ μένει στο 11,7%
  • το ΚΚΕ διατηρεί και αυτό τις δυνάμεις του χωρίς μεταβολές στο 6,5%, ενώ στα μικρότερα κόμμα γίνεται κανονική μάχη.
  • η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να πληρώνει την αναταραχή που δημιουργήθηκε με τις αλλαγές υποψηφίων στα ψηφοδέλτιά της, χάνοντας σχεδόν μια μονάδα και ισοβαθμεί με
  • την Ελληνική Λύση στο 3,5%.
  • η Νίκη είναι λίγο πίσω από τα δύο αυτά κόμματα με ποσοστό 2,9%, ενώ εμφανίζονται για πρώτη φορά το κόμμα... Σπαρτιάτες με 2,1% που στηρίζονται από τον Ηλία Κασιδιάρη.
  • το ΜέΡΑ25 εκμεταλλεύεται την αναταραχή στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και επανακάμπτει στο 2,5%.

Δείτε περισσότερα εδώ:

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/683260/dimoskopisi-gpo-eksakommatiki-vouli-brosta-me-25-6-monades-i-nd-sto-44-5-syriza-18-9-pasok-11-7

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης