Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

 Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, μειώθηκε κατά 8 σε 687 την εβδομάδα έως τις 16 Ιουνίου

 

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν για έβδομη συνεχή εβδομάδα, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020, ανέφερε η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes στην έκθεσή της την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 8 σε 687 την εβδομάδα έως τις 16 Ιουνίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.

Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4 στις 552 αυτή την εβδομάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά 5 στις 130, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022.

Δύο περιοχές σχιστόλιθου έχασαν τέσσερις εξέδρες αυτή την εβδομάδα, η Permian στο Τέξας και το Νέο Μεξικό, η μεγαλύτερη λεκάνη πετρελαίου της χώρας, και το Marcellus στην Πενσυλβάνια, τη Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο, η μεγαλύτερη λεκάνη φυσικού αερίου της χώρας.

Ο αριθμός εξέδρας μειώθηκε σε 342 στην Permian, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2022 και 35 στο Marcellus, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2023, σύμφωνα με τον Baker Hughes.

Καταμέτρηση

Ο πάροχος δεδομένων Enverus, ο οποίος δημοσιεύει τα δικά του στοιχεία καταμέτρησης ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν τέσσερις εξέδρες την εβδομάδα έως τις 14 Ιουνίου, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 752. Ο συνολικός αριθμός παρέμεινε μειωμένος κατά περίπου 28 εξέδρες τον τελευταίο μήνα και μειωμένος κατά 9% σε ετήσια βάση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 11% μέχρι στιγμής φέτος, αφού κέρδισαν περίπου 7% το 2022. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, έχουν υποχωρήσει 41% μέχρι στιγμής φέτος μετά από άνοδο περίπου 20% πέρυσι.

Η τεράστια πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου έχει ήδη αναγκάσει ορισμένες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής, όπως η Chesapeake Energy, η Southwestern Energy και η Comstock Resources , να ανακοινώσουν σχέδια για μείωση της παραγωγής κατά κόβοντας μερικές εξέδρες - ειδικά στον Haynesville στο Αρκάνσας, τη Λουιζιάνα και το Τέξας.

Αναλυτές της ενεργειακής συμβουλευτικής Tudor Pickering Holt & Co, της ενεργειακής επιχείρησης της Perella Weinberg Partners, προέβλεψαν ότι ο αριθμός των εξέδρων στην περιοχή Haynesville θα μειωθεί τελικά στα 40 από ένα πρόσφατο ανώτατο όριο των 76.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης