Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Άνοδος 0,3% για τον Nasdaq, πτώση 0,08% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

Wall: Άνοδος 0,3% για τον Nasdaq, πτώση 0,08% για τον S&P και 1,1% για τον energy sector

231 μονάδες έχασε ο Dow

Σχετικά Άρθρα
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τετάρτη καθώς η Federal Reserve διέκοψε την εκστρατεία της για αύξηση των επιτοκίων και σήμανε ότι σημειώνει πρόοδο στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Αλλά την ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση και άλλες φορές αργότερα φέτος.

Ο Dow Jones υποχώρησε 231 μονάδες ή 0,68% στις 33.980 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,08% στις 4.372 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 1,11% στις 610,84 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,39% στις 13.626 μονάδες.

Όπως περίμεναν οι επενδυτές, η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος του 5%-5,25% το απόγευμα της Τετάρτης, τερματίζοντας ένα σερί 10 διαδοχικών αυξήσεων.

Παρά την παύση, η αρχική αντίδραση των αγορών ήταν χαμηλότερη καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας για το υπόλοιπο του έτους, οι οποίες έδειχναν ότι η Fed θα επανεκκινήσει τις αυξήσεις επιτοκίων σύντομα.
«Η δήλωση και οι προβλέψεις ήταν τόσο επιθετικές, που είμαι βέβαιος ότι η Wall Street πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχαν αυξήσει τα επιτόκια σήμερα», δήλωσε ο Ed Moya, αναλυτής στην Oanda.

Ωστόσο, το sell-off σταθεροποιήθηκε κάπως καθώς η διαπραγμάτευση της Τετάρτης συνεχίστηκε με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell να λέει ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για τη συνεδρίαση του Ιουλίου. Ο Powell είπε επίσης ότι η Fed σημειώνει πρόοδο έναντι του πληθωρισμού.

«Σχεδόν θα έλεγα ότι διαμορφώνονται οι συνθήκες που πρέπει να έχουμε για να μειώσουμε τον πληθωρισμό», δήλωσε ο επικεφαλήςτης κεντρικής τράπεζας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης